+382 32 302 752 / +382 32 302 755
federation@wpolo.me
Prvenstvo Crne Gore

Vasilije Radović riješio uzbudljivi derbi u Herceg Novom

by: grtuis

0

Vaterpolisti Jadrana pobijedili su Primorac 10:9 (1:1, 2:3, 3:1, 4:4) na svom bazenu u uzbudljivom derbiju 3. kola prvenstva Crne Gore.

ivan-nagaev-jadran-primorac

Novljani imaju maksimalan skor nakon tri runde, Kotoranima je ovo bio prvi poraz.

Odličan meč je odigran na Škveru, a Jadranu je pobjedu donio Vasilije Radović golom 10 sekundi prije kraja.

Danilo Radović je bio najefikasniji u Jadranu sa tri gola, Vasilije Radović, Jovan Vujović i Ivan Nagaev su postigli po dva, Uroš Vučurović jedan.

U timu Primorca po dva gola upisali su Srđan Janović, Nikola Brkić i Marko Gopčević, po jedan Nemanja Vico, Balša Vučković i Angus Lembi.

U prvom meču 3. runde, vaterpolisti Katara su u gostima pobijedili Budvu, nakon boljeg izvođenja peteraca, rezultatom 15:13. Utakmica je u regularnom dijelu završena 12:12 (5:5, 4:2, 2:1, 1:4).

vasilije-radovic-jadran-primorac-pcg

Kotorski tim do prve pobjede vodili su Draško Samardžić sa pet, dok su po dva gola postigli Ljubomir Kovačić, Marko Milić, Ivan Marković i Dušan Milaš. Po jedan su upisali Dragan Marković i Pavo Vičević.

U domaćem sastavu najbolji je bio Đorđe Pejović sa četiri, dok su po gol manje postigli Danilo Radonić i Tadija Matijašević. Jedan su upisali Radivoj Radanović, Stefan Kovačević i Jovan Radić.