+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Kup Crne Gore

Finalni turnir Kupa Crne Gore za vaterpoliste u Podgorici

by: grtuis

0

U Podgorici se u srijedu i četvrtak igra finalni turnir Kupa Crne Gore za vaterpoliste. Prvog dana u prvom polufinalu od 18 sati igraju Jadran i Budva.

finalni-turnir-kup-crne-gore-vaterpolo

Očekujem zanimljiv turnir, mada je ove godine razlika između Jadrana i Primorca u odnosu na rivale malo veća. To je i logično, s obzirom na to da su Budva i Kataro počeli priču sa mladim igračima, a da bi oni došli do većeg nivoa potrebno je vrijeme, to je proces. Realno, finale bi trebalo da bude Primorac – Jadran, a to je jedan meč, u kome sve može da se dogodi, da jedna lopta promijeni tok utakmice. Daćemo sve od sebe da odbranimo trofej“, kazao je trener Jadrana Petar Radanović.

petar-radanovic-jadran-herceg-novi

Mi smo na novom početku – nova uprava, novi trener, djeca iz našeg podmlatka, kao okosnica tima, pojačani sa nekoliko mladića iz Herceg Novog i Kotora. Prosjek godina nam je oko 16, tako da je iluzorno da prijetimo bilo kom timu, a kamoli Jadranu. Naš cilj i nešto na čemu inistiram jeste da pristup bude maksimalno ozbiljan i da se momci bore. Za šta će to biti dovoljno, vidjećemo“, rekao je Nikola Popović, trener Budve.

nikola-popovic-budva

Od 20 časova istog dana igraju Primorac i Kataro.

Saglasan sam da bi finale trebalo da bude Jadran – Primorac, mada uvijek mora da postoji doza opreza. Mi smo napravili iskorak, mislim da će očekivano finale donijeti veliku borbu, da će biti interesantan i neizvjestan duel, pred, vjerujem, punim tribinama i u pravoj vaterpolo atmosferi. Naša želja je pobjeda, ali nije imperativ. Ako dođemo u šansu, pokušaćemo da osvojimo trofej“, kazao je Zoran Maslovar, trener Primorca.

zoran-maslovar-primorac

Prve dvije utakmice protiv Primorca u Jadranskoj ligi bile su naše najbolje ove sezone. Moramo da uđemo borbeno, da se držimo plana i da pokušamo da napravimo problem rivalu. Ovo je prilika da se mladi igrači dokažu i pokažu protiv jedne evropske ekipe“, kazao je trener Katara Ivan Bjelobrković.

Finale je u četvrtak od 20 sati.