+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
A reprezentacija

Želimo na završni turnir Svjetske lige

by: admin

0

Crnogorski vaterpolisti pripremaju se za finalni turnir evropske zone kvalifikacija za Svjetsku ligu u Podgorici s ambicijom da se plasiraju u završnicu takmičenja u kojem brane zlatnu medalju.

Uroš Čučković ističe da “ajkule” imaju veoma perspektivan tim.

“Očekuje nas prvo u nizu velikih iskušenja u godini koja je nedavno počela. Imamo izuzetno mladu i perspektivnu ekipu, koja ima veliki potencijal, ali nam treba strpljenja da bi stigli do onoga čemu težimo. Mnogo će nam značiti zajedničke pripreme i kontrolni meč protiv selekcije Srbije u ponedjeljak u Trebinju”, rekao je Čučković.

U četvrtfinalu će izabranici Vladimira Gojkovića igrati protiv Francuske.

“Prvi cilj je da pobijedimo Francusku, a tek poslije toga možemo da pričamo o daljim ciljevima i planovima, jer je u pitanju nokaut faza takmičenja. Naravno da želimo plasman na finalni turnir, iako je konkurencija jaka, iako su ostale selekcije znatno iskusnije. Ali, igramo na našem bazenu, pred našim navijačima, daćemo sve od sebe”, poručio je vaterpolista Marseja.

Turnir u Podgorici igraće se od 28. do 30. aprila.

Na spisku su: Dejan Lazović, Marko Mršić, Aljoša Mačić, Marko Petković, Đorđije Stanojević, Uroš Čučković, Bogdan Đurđić, Vlado Popadić, Vasilije Radović, Aleksa Ukropina, Miroslav Perković, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević, Savo Ćetković, Petar Tešanović, Danilo Radović, Uroš Vučurović, Dimitrije Obradović, Darko Đurović i Jovan Vujović.

U četvrtfinalu F8 Svjetske lige u Podgorici igraćemo sa Francuskom 28. aprila od 19 časova. U prvom četvrtfinalnom duelu od 15h sastaće se Hrvatska i Italija, od 17h igraće Mađarska i Španija, a od 21h Srbija i Grčka. Plasman na Super finale Svjetske lige u Strazburu izboriće tri prvoplasirane ekipe iz Podgorice.