+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Savez

VPSCG uručio priznanja najboljima u 2021. godini

by: admin

0

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore zvanično je uručio priznanja, kristalne globuse, najboljima u 2021. godini. Odlukama Stručnih savjeta za vaterpolo i plivanje, VPSCG je krajem prošle godine izabrao najbolje u prethodnoj godini, godini u kojoj je nastavljen niz osvajanja medalja sa velikih takmičenja.

Naši vaterpolisti osvajači su Svjetske lige, igrali su na Olimpijskim igrama u Tokiju, dok je U20 selekcija bila bronzana na Svjetskom prvenstvu. Naši najbolji plivači učestvovali su na Olimpijskim igrama, kao i na Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

Zbog obaveza nagrađenih u svojim klubovima i na brojnim takmičenjima, kao i zbog epidemioloških mjera, VPSCG nije mogao ranije uručiti priznanja, već je to obavljeno ove nedjelje u hotelu Blue Kotor Bay u Stolivu. Takođe, zbog obaveza na takmičenju u inostranstvu, nagradu za najboljeg plivača, Boško Radulović će primiti naknadno.

Najbolji vaterpolista u 2021. godini: Aleksandar Ivović – predvodio je „ajkule“ do prvog mjesta u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Roterdamu, sa Crnom Gorom je osvojio zlato u Svjetskoj ligi, dok je zauzeo osmo mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Sa svojim klubom Pro Rekom bio je prvak Evrope. Nagradu u njegovo ime primio je njegov brat Blagoje, jer je Aleksandar sa svojom ekipom Pro Reko igrao mečeve Kupa Italije.

Najbolji mladi vaterpolista u 2021. godini: Miroslav Perković – bio je član „ajkula“ koje su osvojile prvo mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Roterdamu, sa Crnom Gorom je osvojio zlato u Svjetskoj ligi, dok je zauzeo osmo mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kao kapiten sa mladom U20 selekcijom osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Pragu.

Najbolja plivačica u 2021. godini: Anđela Antunović – učestvovala na Olimpijskim igrama u Tokiju kao najbolja crnogorska plivačica, takođe bila dio naše selekcije na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Kazanju, kao i na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dabiju.

Najbolji plivač u 2021. godini: Boško Radulović – učestvovao na Olimpijskim igrama u Tokiju kao najbolji crnogorski plivač, bio dio naše selekcije na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Najbolji klub u 2021. godini: PVK Jadran Herceg Novi – Osvajač Prvenstva i Kupa Crne Gore u vaterpolu za sezonu 2020/21. Igrao Ligu Šampiona u top 12 ekipa Evrope. U mlađim vaterpolo kategorijama osvojio nacionalna prvenstva u 4 uzrastne kategorije te rezultatima u KUP-ovima ostvario ukupno najbolje rezultate što ga čini najuspiješnijim klubom za mlađe kategorije. Ekipni prvak Države u plivanju za 2021 godinu.