+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

VPSCG se priključio projektu gradnje bazena u Baru

by: admin

0

Predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević danas se sastao sa predstavnicima Vaterpolo saveza Crne Gore, direktorom Petrom Porobićem, menadžerom Dejanom Adzićem i predsjednikom stručnog savjeta za plivanje Mladenom Klikovcem u vezi najavljene izgradnje gradskog bazena u Baru.

Pavićević je istakao da je Opština Bar prepoznala organizaciju sportskih takmičenja, i uopšte sportski turizam kao način na koji se može produžiti turistička sezona, te da je bazen jedini od objekata sportske infrastrukture koji nedostaje gradu Baru.

„Lokalna uprava je Detaljnim urbanističkim planom ’Topolica 3’, u okviru kojeg je Sportska dvorana, planirala lokaciju za izgradnju bazena. U toku je realizacija izmjene i dopune tog plana, nakon čega će se donijeti odluka o početku realizacije projekta. Sljedeći korak će biti priprema projektnog zadatka i procedura raspisivanje konkursa za izradu idejnog arhitektonskog urbanističkog rešenja. Naša osnovna ideja je da to bude olimpijski bazen zatvoreno-otvorenog tipa, koji će ispunjavati sve standarde za odigravanje sportskih takmičenja i održavanje treninga. Pored toga, bazen će se koristiti kao gradski i služiti za rekreaciju građanima Bara. Veoma smo zahvalni ljudima iz VSCG, koji će se aktivno uključiti i svojim znanjem i dugogodišnjim iskustvom nam pomoći pri realizaciji ovog projekta“ – zaključio je Pavićević.

Direktor VPSCG Petar Porobić je izrazio zahvalnost lokalnoj upravi na pozivu za učešće u projektu bitnom za Bar i Crnu Goru.

„Zadovoljstvo nam je što možemo da učestvujemo u ovom projektu. Strateški interes VSCG je da se poveća broj bazena u Crnoj Gori. Smatram da Bar po svom geografskom položaju ispunjava sve potrebne uslove i da bi veliki broj ekipa iz Evrope dolazio na pripreme, kako zbog lijepe klime, tako i zbog drugih sadržaja koje nudi ovaj primorski grad. Spremni smo da se uključimo u ovaj projekat, jer izgradnja bazena nam otvara mogućnosti za organizaciju takmičenja, razvoj vodenih sportova, prvenstveno vaterpola i plivanja“ – kazao je Porobić.