+382 20 671 931
federation@wpolo.me
A reprezentacija

Vidović pred start SP: Najbitnije je da imamo zajedništvo

by: admin

0

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće sjutra sa Južnom Afrikom na startu Svjetskog prvenstva u Fukuoki. Prema riječima crnogorskog reprezentativca Stefana Vidovića, Južna Afrika je pravi rival za start šampionata.

“Naravno, očekujem i pobjedu i priptemu za ono što slijedi”, rekao je Vidović.

Centar Miloslav Perković kazao je da, uvažavajući protivnika, ne treba dovoditi u pitanje razliku između Crne Gore i Južne Afrike.

“Vjerujem da je to dobra utakmica za uigravanje pred naredni meč sa Španijom”, rekao je Perković.

Crnogorskim vaterpolistima, nakon duela sa afričkim predstavnikom, slijede mečevi protiv Španije i Srbije, a samo pobjednik grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale.

“Misllim da smo ekipa koja ne odgovara Španiji, ne odgovara im naš stil igre, sa Srbijom apsolutno možemo da igramo, tako da imamo šansu u grupi”, rekao je Perković.

U Fukoki će Crna Gora šansu za visok plasman tražiti iz drugog plana, jer je od januara 2020. i evropske bronze, mjesto među osam najboljih bio krajnji domet na velikom takmičenju.

“Zbog svega što je Crna Gora uradila nikada ne može da bude iznenađenje. Crna Gora uvijek ima poštovanje svih, u to sam siguran. Na idu nam na ruku neki slabiji rezultati u posljednjem periodu, ali mogu da nam budu dodatni motiv da iz meča u meč idemo naprijed, da se borimo i pokažemo kvalitet”, rekao je Vidović.

On je naglasio da sastav koji će nastupiti u Fukuoki još nije pokazao sve što ima.

“Imamo mnogo rezervi, imamo sposobnosti kojih možda nismo ni sami svjesni. Najbitnije je da imamo zajedništvo i da će nas to krasiti od prve do posljednje utakmice”, rekao je Vidović.

Utakmica između Crne Gore i Južne Afrike počeće u deset sati i 30 minuta, ujutro po našem vremenu.

Dva dana kasnije rival je Španija, a na zatvaranju grupe D selekcija Srbije.