+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

VIČEVIĆ: Moramo popraviti još neke segmente igre

by: admin

0

Nakon trijumfa na Komen Kupu, juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je prvo mjesto i na turniru u Mađarskoj, koji je bio posljednja provjera pred odlazak na Evropsko prvenstvo na Malti. Pobjede nad Srbijom (9:7), Njemačkom (8:7) i Australijom (14:8), te remi sa domaćinom (8:8), pokazatelj su da se dobro radilo, ali još uvijek ima nekih segmenata koje treba popraviti, poručio je selektor Mirko Vičević.

”Ako se gleda skor, od tri pobjede i remija, onda jesam zadovoljan. Međutim, moram biti iskren, turnir je došao u pravo vrijeme, jer smo uvidjeli neke nedostatke i greške u igri, ali smo na vrijeme da ih popravimo. Narednih dana radićemo na tome. Pokazali smo solidnu igru u napadu i realizaciji. Moramo popraviti još neke segmente kako bi što spremniji dočekali EP.”

”U Kotoru se okupljamo 27. avgusta i bićemo do 30. Do odlaska na Maltu smo u Herceg Novom. Imaćemo sparing utakmice sa Jadranom i Gruzijom. Mislim da ćemo popraviti nedostatke, i još spremnije i svježije dočekati šampionat. Turnir je bio dosta naporan, jer smo bili jedina ekipa koja je igrala sve četiri utakmice zaredom. Bilo je zahtjevno, i sa te strane sam zadovoljan jer su igrači reagovali dobro, a ove nedostatke ćemo pokušati da ispravimo. Što se tiče Evropskog prvenstva, ima pet ujednačenih ekipa, a to su Srbija, Mađarska, Italija, Hrvatska i Crna Gora. No, o tome više pred odlazak.”

Evropsko prvenstvo na Malti igra se od 6. do 16. septembra, a Crna Gora je u grupi sa Ukrajinom, Rumunijom i Grčkom.