+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

“Veče crnogorskog vaterpola“: Uručena priznanja za uspješnu 2013. godinu

by: admin

0

Vaterpolo i plivački Savez Crne Gore organizovao je ‘’Veče crnogorskog vaterpola’’, posvećeno najtrofejnijem sportu u našoj zemlji i uspjesima koje su naši momci, noseći kapice sa grbom Crne Gore, ostvarili u prošloj godini.

Prigodna priznanja najprije je sponzorima uručio direktor VPSCG Petar Porobić, a onda je potpredsjednik VPSCG Aleksandar Tičić podijelio prizanja našo juniorskoj reprezentaciji. Podsjećamo, juniori su rušili sve pred sobom. Padali su Ukrajina, Rumunija, Grčka, Španija dok smo finale izborili preko Italije, a onda u toj posljednjoj utakmici koja odlučuje o zlatu, naši juniori savladali su vršnjake iz Srbije, i briljantno se domogli najsjajnijeg odličja, obećavajući naciji da ne treba brinuti za budućnost našeg vaterpola.

Za najboljeg mladog igrača proglašen je Bogdan Djurdjić.

UO VPSCG odlučio je da uruči i posebna priznanja. Takvo je i priznanje za afirmaciju vaterpola, koje ove godine sa pravom pripada novinaru Miloradu Djurkoviću. Njegovi prenosi vaterpolo utakmica ušli su u antologiju. Svojim novinarskim zapisma bio je stoprocentno u vaterpolu, pomogavši da ovaj sport dobije svoje zasluženo mjesto u velikoj porodici crnogorskog sporta. Dodijeljeno je još jedno priznanje za dugogodišnji doprinos razvoju vaterpola u Crnoj Gori, a ono je pripalo nekadašnjem vaterpolisti, dugogodišnjem sudiji,prvom predsjedniku VS Jugoslavije iz Crne Gore, gospodinu Ivici Županoviću.

A krajem jula i prvih dana avgusta prošle godine oči crnogorske sportske javnosti bile su uprte prema Barseloni. ‘’A’’ reprezentativci još jednom su nas obradovali, još jednom su natjerali hiljade naših građana da ih dočekaju pri dolasku u Crnu Goru i sa njima proslave srebro sa Svjetskog prvenstva. Priznanja reprezentativcima, stručnom štabu i svima koji su doprinijeli da srebro dođe u Crnu Goru uručio je predsjednik VPSCG Srđan Kovačević.

Na samom kraju ove svečanosti proglašen je i najbolji vaterpolista Crne Gore u 2013. To nije bilo ni malo lako, trebalo se odlučiti između sjajnog Miloša Šćepanovića, ili Aleksandra Ivovića, prvog strijelca Svjetskog prvenstva, ili možda bravuroznog Mlađana Janovića, ili bilo koga drugog od trinaest veličanstvenih – međutim odluka je pala na momka za kojega sa pravom možemo reći da je postao vođa ove generacije, Nikolu Janovića.

‘’Vaterpolo plivački savez odlučio je da ove godine nastavi sa jednom prekinutom tradicijom uručenja priznanja za ostvarene uspjehe naših reprezentativnih selekcija u godini koja je za nama. Imamo sreću što godinu za godinom naši vaterpolisti
ostvaruju sjajne rezultate na međunarodnoj sceni, a taj niz je nastavljen i u 2013-oj osvajanjem zlata na Evropskom juniorskom prvenstvu i srebra na Svjetskom prvenstvu u Barseloni. Uspjesi koje ostvaruju naši vaterpolisti i radost koju nam donose svojim rezultatima, istovremeno predstavljaju obavezu za sve nas da ih još više podržimo i pokažemo da je Crna Gora zemlja vaterpola. Čestitam stručnim štabovima, mladim i seniorskim vaterpolistima kao i svim vaterpolo radnicima koji su ugradili dio sebe u svjetsko srebro I evropsko zlato sa željom da se taj niz nastavi i u 2014.g.Neka ova manifestacija podstakne zajedničko zalaganje svih nas, sportskih radnika, klubova i onih koji vole vaterpolo kako bise na kraju 2014.g. radovali uspjesima naših vaterpolista’’, kazao je predsjednik VPSCG Srđan Kovačević.

Nakon svečanosti održan je koktel, takođe u Gradskoj kafani u Herceg Novom.