+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Plivanje

Uspješan nastup mladih plivača i plivačica u Dubrovniku

by: admin

0

Mlade crnogorske plivačice Bjanka Bulajić i Jovana Vučetić osvojile su ukupno pet medalja na međunarodnom plivačkom mitingu “Zlatni Orlando” u Dubrovniku.

Bjanka je u disciplini 50 metara prsno osvojila srebro, a na 100 i 200 metara prsno bronzu, dok je Jovana bila srebrna u disciplini 50 metara leđno, a bronzana na 100 metara delfin.

Pored njih dvije, na mitingu su nastupili Danijel Adrović, Viktor Andrić, Dado Jaganjac, Jelena Marić, Marija Terzić, Anđela Đurašković i Jana Borović.

U Dubrovniku se takmičilo oko 300 plivača iz deset zemalja.

“Prvi nastup mlade reprezentacija na izuzetno jakom takmičenju, na kome su nastupali sa po nekoliko godina starijim plivačima, uspješno je završen. Bilo je odličnih rezultata za ovaj period godine. Bjanka Bulajić je osvojila tri, Jovana Vučetić dvije medalje, dok je najmlađa plivačica u timu Jana Borović postavila novi rekord Crne Gore za djevojčice do 12 godina u disciplini 100 metara leđno. Svima čestitam na dobrim rezultatima sa željom da ovakvih okupljanja imamo mnogo više, a zahvaljujem se na pomoći i kolegi Seadu Adroviću”, kazala je Danijela Franeta, selektorka plivačke reprezentacije.