+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

U subotu u Nikšiću završni seminar za licence

by: admin

0

Završni seminar za licenciranje trenera i instruktora plivanja u Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore za sezonu 2014/2015 održaće se u subotu 21.02.2015. godine u Sportskom centru Nikšić.

Seminar će u 9 sati i 30 minuta, koji će se održati u okviru restorana Sportskog centra Nikšić, otvoriti predsjednik Stručnog savjeta za plivanje prof. Mladen Klikovac.

’’Vrlo značajna aktivnost koju je sproveo Vaterpolo i plivački savez Crne Gore.Ovo je peti seminar koji se organizuje kako za vaterpolo tako i za plivanje. Oni su itekako značajni za obuku naših kadrova, a samim tim su i u skladu sa zakonom o sportu i Evropskom federacijom. Polako smo se prilagodili i usmjeravamo naše trenere na kontinuitet u obrazovanju. Imali smo čast da nam gosti budu najbolji profesori i treneri iz okruženja. Sa Nikšićem ćemo zaokružiti akciju seminara za ovu sezonu, tako da će oko 80 trenera kako u vaterpolu tako i u plivanju dobiti licence, odnosno postaće članovi Udruženja trenera. Jako značajna stvar za Crnu Goru jer smatramo da vaterpolo i plivanje treba da budu prioritetni sportovi. Nakon rekonstrukcije bazena i izgradnje novih u svim gradovima Crne Gore imaćemo gotove kadrove, kako trenere tako i sudije’’, poručio je predsjednik Stručnog savjeta za plivanje prof. Mladen Klikovac.

PROGRAM ZAVRŠNOG SEMINARA:

Podsjećamo, Vaterpolo i plivački savez Crne Gore i Opština Nikšić potpisali su sporazum o rekonstrukciji sportskog bazena u Nikšiću kao jednog od objekata prvorazrednog značaja za razvoj sporta u Opštini Nikšić, kao i za razvoj i unapređenje vaterpolo i plivačkog sporta u Crnoj Gori. Pokrenute su zajedničke aktivnosti na realizacije projekta adaptacije i rekonstrukcije sportskog bazena, koji se nalazu u okviru JP „Sportski centar – Nikšić“. Formirao se tim koji će raditi na izradi tehničke dokumentacije, animiranju sponzora, prikupljanju sredstava. U tom smislu planirana je da se održi Donatorska konferencija u Nikšiću krajem marta, a dobijenim sredstvima pristuilo bi se faznoj rekonstruciji bazena. Završetkom bazena, Nikšić će biti u potpunosti spreman za jednog od domaćina SP 2016. godine za juniore.