+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

U neđelju žrijeb za EP: ”Ajkule” čekaju rivale”

by: admin

0

Budimpešta će u neđelju 9. marta biti domaćin žrijeba za Evropsko prvenstvo koje će se od 14. do 27. jula održati u Mađarskoj.

Na šampionatu će učestvovati 12 reprezentacija i to: Mađarska, Crna Gora, Srbija, Italija, Grčka, Njemačka, Hrvatska, Španija, Rumunija, Gruzija, Rusija, Francuska.

Reprezentacije će biti podijeljene u dvije grupe sa po šest timova. Pobjednici grupa plasiraće se u polufinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa igrati četvrtfinalne mečeve.

Podsjećamo, Crna Gora je 2008. godine bila prvak Evrope u Španiji, 2010. godine eliminisani smo u četvrtfinalu od Srbije na šampionatu u Hrvatskoj, dok smo 2012. u Holandiji osvojili srebro u finalu protiv Srbije.

Crnu Goru će na žrijebu u Budimpešti, koji će početi u 13 sati predstavljati direktor Saveza Petar Porobić. Ujedno, Porobić će održati sastanke sa čelnicima Vaterpolo saveza Mađarske, na kojima će biti riječi o predstojećem EP u toj zemlji, kao i kupovini karata, o čemu će crnogorski navijači biti blagovremeno obaviješteni.