+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

U Beogradu održan sastanak Triglav vaterpolo lige

by: admin

0

Od naredne sezone igraće se regionalna liga u vaterpolu, a kako će izgledati sistem takmičenja i koliko klubova će učestvovati biće poznato za 15 dana.

Predstavnici Vaterpolo saveza Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije dogovorili su se u četvrtak u Beogradu da izvrše dodatne konsultacije unutar samih organizacija kako bi bio postignut sporazum o sistemu takmičenja i broju klubova.

U konstruktivnoj diskusiji na sastanku prvog Upravnog odbora buduće Triglav vaterpolo lige predstavnici nacionalnih Saveza iznijeli su prijedloge vezane za sistem takmičenja i broj klubova, uvažavajući, prije svega, situaciju u svojim sredinama, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Takođe je razgovarano o prenosima, TV pravima, marketingu, PR komisiji, ali će o tome biti riječi na narednoj sjednici Upravnog odbora. Vaterpolo savez Crne Gore predstavljali su Petar Porobić i Đuro Marić, Srbiju su predstavljali predsjednik UO Milorad Krivokapić, potpredsjednik UO Aleksandar Šoštar i Goran Bojović, Hrvatsku Predrag Sloboda, Perica Bukić i Željan Konsuo, a Sloveniju Marko Tropan.