+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

TJVL: Trijumf Jadrana, porazi Budve i Primorca

by: admin

0

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog stigli su do sedmog trijumfa u Triglav Jadranskoj ligi – Jadran je u 8. kolu regionalnog takmičenja savladao u Zagrebu ekipu Medveščaka 11:4 (2:2, 4:1, 3:1 i 2:0).

 

Pobjednika je predvodio Stefan Pješivac sa tri gola, po dva su postigli Željko Kovačić, Bojan Banićević i Luka Sekulić, a po jednom u listu strijelaca upisali su se Stefan Vidović i Nikola Giga. U zagrebačkom timu po dva gola postigli su Luka Kolar i Nikola Samodol.

Vaterpoliti Budve i Primorca zabilježili su poraze u utakmicama osmog kola Triglav Jadranske lige.

Budva je upisala poraz u Rijeci od Primorca 18:2 (4:1, 3:0, 6:0 i 5:1). To je peti poraz budvanskog tima, dok Primorje i poslije osmog kola ima maksimalan učinak u regionalnom takmičenju. Golove za Budvane postigli su Miljan Popović i Nikola Marković. Najbolji kod domaćina bio je Muslim sa 4 gola, po tri su postigli Deneš i Danijel Varga, dva je postigao Gadea, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Radu, Peroš, Sukno, Obradović, Šetka i Buljubašić.

Primorac je u Kotoru izgubio od splitskog Mornara 12:8 (3:5, 4:0, 1:2 i 4:1). Kotorane je predvodio Nikola Murišić sa 4 gola, dok su po jedan zabilježili Danilović, Matija Brguljan, Mačić i Vukasović. Kod Mornara istakao se Đogaš sa 4 gola, tri je postigao Čagalj, po jedan Kragić, Ćorušić, Čalić, Letica i Ban. Kotorski tim doživio je peti poraz ove sezone, u kojoj ima i dva trijumfa i remi.