+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

TJVL: Remi Primorca, porazi Budve i Jadrana

by: admin

0

Šesti poraz vaterpolista Budve u Triglav Jadranskoj ligi – u devetom kolu regionalnog takmičenja Budvani sup red domaćim navijačima poraženi od zagrebačke Mladosti 11:9 (2:2, 4:2, 0:2 i 5:3).

Pobjednika su predvodili Luka Bukić, Duje Živković i Kristijan Milaković sa po tri gola, a po gol su postigli Luka Lončar i Ante Vukičević. Dvostruki strijelci kod našeg predstavnika bili su Bogdan Đurđić i Miljan Popović, dok su po gol postigli Marko Vukmirović, Sergej Lobov, Nikola Marković, Milorad Radunović i Marko Ivančević.

Vaterpolisti Primorca igrali su u gostima sa ekipom POŠK neriješeno 6:6 (1:2,2:1,2:2,1:1). Za Kotorane po dva gola postigli su Nikola Murišić i Branko Lučić, a po jedan Dimitrije Kriještorac i Damjan Danilović. Kod domaćina Franičević je tri puta tresao mrežu, a po jednom Šerbl, Buha i Jerković.

 

U posljednjem meču dana naš treći predstavnik u Triglav Jadranskoj ligi, hercegnovski Jadran poražen je u devetom kolu u Igalu od lidera prvenstva ekipe Primorja 19:8.

 

To je drugi poraz hercegnovskog tima, dok Primorje i poslije devetog kola ima maksimalan učinak. Najefikasniji u ekipi Jadrana bio je Luka Sekulić sa četiri gola, dok su po gol postigli Nikola Moskov, Blagoje Ivović, Vlado Popadić i Gruzijac Andria Bitadze. Kod pobjednika po 4 gola postigli su Deneš Varga, Sukno i Muslim, tri je postigao Obradović, a po jedan Antonio Petrović, Šetka, Gadea i Buljubašić.