+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

TJVL: Pobjede Jadrana i Budve, poraz Primorca

by: admin

0

Dvije pobjede i poraz, skor je crnogorskih vaterpolo klubova u 12. kolu Triglav Jadranske vaterpolo lige – hercegnovski Jadran je u Zagrebu savladao imenjaka iz Splita 13:11 (3:2, 2:3, 4:4 i 4:2), Budv aje na svom bazenu bila bolja od POŠK-a 13:7 (3:1, 5:1, 2:3 i 3:2), dok je Primorac poražen u Kotoru od Primorja 14:4 (4:0,4:1,4:1,2:2).

 

Hercegnovski tim je upisao deveti trijumf, dok ekipa iz Splita nakon ovog kola ima učinak od tri pobjede, osam poraza i jednog remija. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Stefan Pješivac sa četiri, dok je gol manje postigao Luka Sekulić. Po dva puta u listu strijelaca upisali su se kapiten Željko Kovačić i Jovan Sarić, a po jednom Stefan Vidović i Radovan Latinović. U ekipi iz Splita dvostruki strijelci bili su Nikša Jajić, Maroje Gluhaić i Nikola Milardović.

U šestom trijumfu Budve po dva gola postigli su Fran Paškvalin, Marko Vukmirović, Džošua Semjuels i Metju De Tren, a po jedan Bogdan Đurđić, Sergej Lobov, Miljan Popović i Marko Konatar. U ekipi POŠK-a svih sedam golova postigao je Andro Franičević.

U sedmom porazu Primorca dva gola za domaćina postigao je Nikola Saveljić, a po jedan Murišić i Lučić. Kod gostiju istakli su se Radu i Varga sa po tri gola, Antonio Petrović je jednom zatresao mrežu Primorca.