+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

TJVL: Nova Regionalna liga startuje 4. oktobra

by: admin

0

Nova sezone Triglav regionalne vaterpolo lige počeće 4. oktobra, saopšteno je na zvaničnom predstavlju tog takmičenja u Zagrebu. Navodi se da je ulaskom srpskih klubova, Triglav regionalna vaterpolo liga postaje najjače klupsko vaterpolo takmičenje Evrope.

Učestvovaće 16 klubova iz Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Predsjednik lige biće Perica Bukić, dok su tri potpredsjednika Milorad Krivokapić, Đuro Marić i Rok Vehovec.

Komisiju za takmičenje čine Milivoj Bebić, kao predsjednik i Dejan Perišić i predstavnik Crne Gore kao članovi. Bukić je na predstavljanu takmičenja kazao da očekuje pune tribine i veliki interes medija.

„Napravljen je iskorak u segmentu TV – produkcije gdje ćemo, prvi put, dobiti TV partnera i na taj način omogućiti široj javnosti puno veći broj direktnih TV prenosa“, kazao je Bukić.

Predstavnici Hrvatske u regionalnom takmičenju su Mladost, Jadran, Jug, Medveščak, Mornar, Opatija i Primorje. Od srpskih klubova takmičiće se Crvena zvezda, Partizan, Radnički i Vojvodina. Predstavnici Crne Gore su Budva, Jadran i Primorac, dok je jedini slovenački predstavnik Branik iz Maribora.

Ekipe će, u prvoj fazi takmičenja, biti podijeljene u dvije grupe sa po osam klubova. U A grupi igraće Primorje, Mladost, Budva, POŠK, Jadran (Split), Branik, Radnički i Partizan.

Rivali u B grupi su Jug, Jadran (Herceg Novi), Mornar, Primorac, Medveščak, Opatija, Crvena zvezda i Vojvodina.

U prvoj fazi takmičenja igraće se po sistemu svako sa svakim kod kuće i na strani. Po četiri prvoplasirane ekipe iz obje grupe formiraće Ligu za prvaka i plasman, u kojoj će se igrati još osam utakmica, sa klubovima sa kojima se nije sastajali u prvoj fazi takmičenja.

U novoformiranoj ligi prenose se bodovi i gol razlika sa utakmica klubova sa kojima se igralo u prvom dijelu prvenstva i koji su se plasirali u Ligu za prvaka i plasman. Ostali klubovi plasirani po svakoj skupini od petog do osmog mjesta igraju za plasman, još po osam utakmica. Najbolje četiri ekipe iz Lige za prvaka izbopriće plasman na finalni turnir.