+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

TJVL: Crnogorski derbi pripao Budvanima, trijumf Primorca

by: admin

0

Crnogorski vaterpolo derbi u Igalu pripao je ekipi Budve – Budvani su u 16. kolu Triglav Jadranske lige savladali domaći Jadran 12:9 (4:3, 6:1, 1:2 i 1:3).

To je peti poraz hercegnovskog tima u regionalnom takmičenju ove sezone, u kojoj ima i 11 pobjeda, dok je sa druge strane Budva upisala devetu pobjedu i zaostatak za hercegnovskim timom na tabeli smanjila na šest bodova. Pobjednik duela odlučen je u drugoj četvrtini, koju je Budva dobila čak 6:1 i na polovini meča stekla prednost od šest golova (10:4).

Pobjednika je predvodio Marko Konatar sa četiri gola, Bogdan Đurđić i Miljan Popović postigli su po dva, dok su se po jednom u listi strijelaca upisali Marko Vukmirović, Petar Ćetković, Milorad Radunović i Džošua Semjuels. Kod domaćina Jovan Sarić je postigao četiri gola, Stefan Pješivac dva, a po gol Vlado Popadić, Željko Kovačić i Luka Sekulić.

Vaterpolisti Primorca pobijedili su u Kotoru ekipu Branika iz Maribora 9:5 (1:1, 4:1, 4:2 i, 0:1), u utakmici 16. kola Triglav Jadranske lige. To je peti trijumf kotorskog tima, dok je Branik i poslije 16. kola bez bodova. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nikola Murišić sa četiri gola, Željko Đurović je postigao dva, a po jedan Branko Lučić, Janko Krivokapić i Nikolas Saveljić. Dvostruki strijelci za gostujući tim bili su Ivan Gledec i Matevž Pevec, dok se jednom upisao Domeniko Jureša.