+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Kup Crne Gore

Sve spremno za spektakl: Jadran i Primorac za trofej

by: admin

0

Vaterpolisti Jadrana i kotorskog Primorca odigraće sjutra u Podgorici finalni meč Kupa Crne Gore. Jadran će igrati za 11. uzastopni, ukupno 13. trofej Kupa Crne Gore.

Hercegnovski tim, osim posljednjih deset, pobjednik nacionalnog Kupa bio je i 2006. i 2007. godine, a ima i dva trofeja Kupa bivše Državne zajednice 2004. i 2005. godine.

Primorac je samo jednom 2009. godine osvojio Kup Crne Gore. Kotorski tima ima i trofej Kupa bivše SFRJ osvojen 1986, a 2002. godine bio je pobjednik Kupa SR Jugoslavije.

Obje ekipe, nakon dva polufionalna turnira i šest odigranih kola, imale su isti učinak – po pet pobjeda i poraz. U međusobnim duelima, Jadran je prvi duel dobio 8:5, dok je u drugom slavio Primorac 6:5.

Trener Jadrana Petar Radanović kazao je da očekuje kvalitetnu i tešku borbu za trofej.

„Ekipe su izjednačene, tako da se ne može reći koja je kvalitenija. Radujem se odličnom meču i vjerujem da će biti poslastica za sve ljubitelje vaterpolo. Nadam se daćemo pružiti bolju partiju nego u Budvi i da ćemo bitio pravi. Nema favorita, a pobjednika može odlučiti bolji početak meča ili inspiracija pojedinih igrača“, rekao je Radanović.

Kapioten Jadrana Marko Petković kazao je da u hercegnovskom timu željno čekaju finale.

„Radujem se kada se igra Kup na jednu utakmicu, jer ona donosi veći žar. Čeka nas nikada izjednačenije finale, očlekujem interesantan i neizvjestan meč“, rekao je Petković.

Trener Primorca Ranko Perović smatra da je Jadran bolja ekipa i da je utakmica u Budvi pokazala da kotorski tim napreduje.

„Teško da ćemo ponovo uspjeti da Jadran ostavimo 20 minuta bez datog gola. Imaju više iskustva, uigraniji su. Naša šansa je ogromna želja da osvojimo trofej, vidjećemo koliko je to realno. Mi ćemo dati sve od sebe, da odigramo najbolju utakmicu“, rekao je Perović.

Trofejni stručnjak koji je Primorac vodio do titule prvaka Evrope kazao je da je napredak njegovog tima evidentan, ali da je ekipa mlada i da su oscilacije sastavni dio procesa.

„Imamo uslove da radimo kako treba, ali će trebati i vremena. Naša ogromna želja i volja možda može da bude presudna, ali je Jadran uigraniji“, rekao je Perović.

Kapiten Primorca Marko Gopčević kazao je da je njegov tim motivisan da pokaže da napreduje.

„Svi smo jedva čekali da se vratimo u svoj bazen. Koncentracija je ključ u finalu, to je put do trofeja. Igra se samo jedan meč, siguran sam da će biti interesantno za gledanje i da će svi igrači u ovom trenutku dati sve. Moguće je i da jedan potez pojedinca napravi razliku“, zaključio je Gopčević.

Finalni meč na bazenmu sportskog centra Morača počeće u 19 sati.

U duelu za treće mjesto, dva sata ranije, sastaće se Budvanska rivijera Budva i Kataro