+382 32 302 752 / +382 32 302 755
federation@wpolo.me
U16 reprezentacija

Srebrne „ajkule“ dobile rivale u grupi na Svjetskom prvenstvu

by: grtuis

0

Naša kadetska (U 16) vaterpolo reprezentacija, koja je prošlog ljeta u Podgorici osvojila evropsko srebro, saznala je rivale na Svjetskom prvenstvu, koje se održava na Malti od 18. do 24. juna.

u16-svjetsko-prvenstvo-malta-2024

Crna Gora će igrati u grupi F, u kojoj su Slovenija, Južna Afrika i Egipat.

Na šampionatu učestvuju 32 selekcije, koje su podijeljene u osam grupa. Dvije najbolje ekipe iz grupa prolaze u osminu finala.

S obzirom na to da Svjetska federacija vodenih sportova želi da omasovi naš sport i da ga proširi na sve kontinente, mi se fokusiramo za ono što nas čeka nakon grupe. U tom smjeru ćemo i trenirati, a mečeve u grupi pokušaćemo da iskoristimo da se što bolje pripremimo za nastavak takmičenja“, kazao je trener Nenad Vukanić.

Kandidati za U 16 nacionalni tim od 13. do 18. februara su na pripremama u Nikšiću, zajedno sa selekcijom Srbije.

Ovo je naše osmo okupljanje od Evropskog prvenstva i početka nove takmičarske sezone. Pokušavamo da budemo što više zajedno, jer je Svjetsko prvenstvo odmah nakon školske godine, tako da ćemo biti uskraćeni za dug rad preko ljeta. Ali, tako je svima. Najvažnije je da su momci veoma orni za rad, a kroz zajedničke pripreme sa Srbijom moći ćemo da uočimo i neke nedostatke u našoj igri i da vidimo da li smo napredovali u odnosu na EP u Podgorici“, kaže Vukanić.

U sklopu priprema selekcije Crne Gore i Srbije u subotu će odigrati i zvanični prijateljski meč.

Izuzetno smo motivisani i za treninge, a i za utakmicu protiv Srbije u subotu veče. Vjerujem da će to biti pravi sportski praznik za ljubitelje sporta u Nikšiću, da će oni to prepoznati i doći da uživaju u vaterpolu“, zaključio je Vukanić.