+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

SL: Novi trijumf ”ajkula”, u Kotoru pala Italija

by: admin

0

Crnogorski vaterpolisti savladali su Italiju u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsku ligu – ”ajkule” su odigrale odlično u svim segmentima igre, i na punom bazenu u Kotoru, preslišale Italiju 11:8. Itekako bitan trijumf Crne Gore u borbi za prvo mjesto i odlazak na fajnl-for, i odlična prednost pred drugi meč u Italiji.

Gosti su golom Filjolija otvorili meč, ali je ostatak prve četvrtine u potpunosti pripao ”ajkulama”. Tri vezana gola, i to dva Darka Brguljana i Paskovića za vođstvo od 3:1, uz stoprocentni učinak sa igračem više, 3 od 3. Odlična odbrana, Italijani su dva puta imali igrača više ali ga nijesu realizovali.

I drugi gol na meču Italijani su upisali sa peterca, ovaj put precizan je bio Đorđeti. Međutim, uzvratio je ”bombom” Ivović za plus dva, ali je Prešuti iskoristio igrača više za 4:3, na tri minuta do poluvremena. Igrao se gol za gol, da bi novim pogotkom Draška Brguljana, Crna Gora na odmor otišla sa prednošću od 6:4.

U pauzi, član UO VPSCG Slobodan Tanasijević, uručio je priznanje Mariju Brguljanu koji se oprostio od aktivnog suđenja.

Dobro smo otvorili treću četvrtinu, golom Mlađana Janovića, a onda trećim pogotkom Darka Brguljan stegli četiri gola prednosti. Ajkardi je iz kontre u posljednjem minutu smanjio, ali je novim sjajnim udarcem Ivović vratio prednost, 10:6. U posljednjih osam minuta, ”ajkule” su primile dva i postigle gol, na kraju konačnih 11:8. Naredni rival Crne Gore je Njemačka u Herceg Novom, 14. januara.

Crna Gora, Kotor
Crna Gora – Italija 11:8 (3:1, 3:3, 4:2, 1:2)
Sastavi:
Crna Gora: Miloš Šćepanović 10 (odbrane), Dejan Lazović, Draško Brguljan 2, Vjekoslav Pasković 1, Antonio Petrović, Darko Brguljan 4, Dragan Drašković, Mlađan Janović 1, Luka Sekulić, Aleksandar Ivović 3, Saša Mišić, Filip Klikovac, Uroš Čučković. Selektor: Ranko Perović
Italija: Del Lungo 7 (odbrane), Stefano Tempesti, Đuzepe Valentino, Nikolas Prešuti 1, Pjetro Filjoli 1, Aleks Đorđeti 2, Andrea Fondeli, Masimo Đakopo 2, Alesandro Nora, Franćesko DI Folvio, Alesandro Veloto, Mateo Ajkardi 1, Đovani Bjanko 1, Marko Del Lungo. Selektor Alesandro Kampanja.
Igrač više:
Crna Gora: 12 (6)
Italija: 12 (4)
Isključenja:
Crna Gora: Čučković 3, Klikovac 1 (crveni karton), Petrović 3, Pasković 1, Sekulić 1, Ivović 1, Janović 1, 
Italija: Fondeli 1, Ajkardi 3, Filjoli 2, Prešuti 1, Valentino 1, Đakopo 1, Nora 1, Veloto 1, Đorđeti 1, 
Peterci:
Crna Gora: 1 (1)
Italija: 2 (2)
Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Vogel (Mađarska)