+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

SL: Crna Gora osvojila bronzu!

by: admin

0

Crna Gora osvojila je bronzanu medalju na završnom turniru Svjetske lige u Čeljabinsku! ”Ajkule” su u borbi za treće mjesto savladale SAD 13:11, i sa dosta izmijenjenim i podmlađenim sastavom zabilježili odličan rezultat u Rusiji, i napravili dobru uvertiru pred Svjetsko prvenstvo u Barseloni.

 

Sredinom prve četvrtine Amerikanci su postigli prvi gol na meču preko Bovena, ali je već u sljedećem napadu Darko Brguljan izjednačio. Ipak, drugim golom, Boven je pet sekundi prije kraja prve dionice, pogodio za 2:1.

U drugoj četvrtini Drašković je iz peterca opet poravnao, ali je iz iste pozicije na droj strani bio precizan Bakner. Nije išlo ’’ajkulama’’ u napadu, što su znali da iskoriste Amerikanci i preko Mena dođu do ’’plus dva’’. Do kraja četvrtine postigli smo još dva gola, rival jedan, pa smo na odmor otišli sa minusom od jednog gola 5:4.

Danas odlični Drašković je pogodio za 5:5, ali su sa tri uzastopna gola izabranici Dejana Udovičića stigli do velikih 8:5. Do kraja je samo Petrović uspio da zatrese mrežu, pa smo u posljednjih osam minuta ušli sa minusom od dva gola.

Toni Petrović je drugim uzastopnim golom vratio Crnu Goru na samo gol zaostatka. Dobro smo se odbranili sa igračem manje, a već u sljedećem napadu iskoristili smo igrača više da izjednačimo na 8:8. Imali smo dva napada da prvi put povedemo na meču, umjesto toga primili smo gol za novo vođstvo Amerike. Ipak, brzo je uzvratio Klikovac, a onda Darko Brguljan pogodio za prvo vođstvo 30 sekundi prije kraja. Međutim, na tri sekunde do isteka meča, Rozental je pogodio za 10:10, pa je Crna Gora četvrti put u Čeljabinsku izvodila peterce. I riješili smo ih uspješno, pa je Crna Gora osvojila bronzu!

Na kraju, kada se sve sabere Crna  Gora  je sa dosta podmlađenim sastavom, završni turnir Svjetske lige završila sa skorom od 3 pobjede (dvije nakon peteraca) i 3 poraza, od toga dva nakon peteraca.

CRNA GORA – SAD 10:10 (1:2, 3:3, 2:3, 4:2), nakon peterac 13:11

Strijelci:

CRNA GORA: Darko Brguljan 2, Drašković 3, Draško Brguljan 1, Petrović 2, Sekulić 1, Klikovac 1.

SAD: Boven 2, Bakner 1, Men 1, Enlo 1, Haten 1, Rozental 3, Obert 1.