+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

Sjutra u Herceg Novom sjednica UO Triglav lige

by: admin

0

Herceg Novi će sjutra 27.09.2017. godine (subota) biti domaćin 18. sjednice UO Triglav vaterpolo lige.

Sjednica će se održati u prostorijama PVK Jadran na bazenu na Škveru, a početak sjednice zakazan je za 12 sati i 30 minuta.

D N E V N I R E D

1. Usvajanje zapisnika sa 17. sjednice UO JVL ( Zagreb, 05. 09. 2014. g.)

2. Verifikacija telefonskih odluka

3. Tok priprema takmičarske sezone 2014 / 2015
– lopte
– TV – prenosi
– Propozicije takmičenja
– seminari sudija i delegata

4. Završni turniri za mlađe kategorije – F8 ili F10 ( 99. i 2001. god.)
(organizacija turnira mlađih kategorija po novim pravilima)

5. Razno

Podsjećamo, nova sezona Triglav regionalne vaterpolo lige počeće 4. oktobra. Učestvovaće 16 klubova iz Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske. 

Predstavnici Hrvatske u regionalnom takmičenju su Mladost, Jadran, Jug, Medveščak, Mornar, Opatija i Primorje. Od srpskih klubova takmičiće se Crvena zvezda, Partizan, Radnički i Vojvodina. Predstavnici Crne Gore su Budva, Jadran i Primorac, dok je jedini slovenački predstavnik Branik iz Maribora.

Ekipe će, u prvoj fazi takmičenja, biti podijeljene u dvije grupe sa po osam klubova. U A grupi igraće Primorje, Mladost, Budva, POŠK, Jadran (Split), Branik, Radnički i Partizan.

Rivali u B grupi su Jug, Jadran (Herceg Novi), Mornar, Primorac, Medveščak, Opatija, Crvena zvezda i Vojvodina.

U prvoj fazi takmičenja igraće se po sistemu svako sa svakim kod kuće i na strani. Po četiri prvoplasirane ekipe iz obje grupe formiraće Ligu za prvaka i plasman, u kojoj će se igrati još osam utakmica, sa klubovima sa kojima se nije sastajali u prvoj fazi takmičenja.

U novoformiranoj ligi prenose se bodovi i gol razlika sa utakmica klubova sa kojima se igralo u prvom dijelu prvenstva i koji su se plasirali u Ligu za prvaka i plasman. Ostali klubovi plasirani po svakoj skupini od petog do osmog mjesta igraju za plasman, još po osam utakmica. Najbolje četiri ekipe iz Lige za prvaka izbopriće plasman na finalni turnir.