+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Prvenstvo Crne Gore

Primorac bolji od Jadrana, prvi bod za Cattaro

by: admin

0

Vaterpolisti Primorca savladali su večeras u Kotoru hercegnovski Jadran 11:9 (elektronski zapisnik), u osmom kolu prvenstva Crne Gore.

To je hercegnovskom timu prvi prvenstveni poraz ove sezone, nakon serije od sedam pobjeda. Primorac je došao do šestog trijumfa, a ima i dva poraza od Jadrana.

Kotorski tim je do prvog trijumfa u trećem međusobnom duelu u prvenstvu Crne Gore došao je zahvaljujući odličnoj igri u trećoj četvrtini. Jadran je na poluvremenu vodio 6:4, da bi se Primorac vratio u igru i poslije treće četvrtine poveo (9:6).

Najefikasniji kod Primorca bio je Dušan Matković sa četiri gola, Aljoša Mačić postigao je tri, a gol manje Marko Mršić. U ekipi Jadrana po dva gola postigli su Jovan Vujović i Danilo Radović.

U drugom meču ovog kola vaterpolisti Cattara i Budvanske rivijere igrali su u Kotoru neriješeno 9:9 (elektronski zapisnik).

To je prvi bod kotorskom timu ove sezone, nakon serije od sedam poraza. Budvanska rivijera je dobila prva dva međusobna prvenstvena duela.

Najefikasniji u kotorskom timu bio je Marko Milić sa tri, dok je gol manje postigao Dragan Marković. U ekipi iz Budve najbolji je bio Andrija Korać sa tri, dok je gol manje postigao Stefan Kovačević.

Šampionat se nastavlja 19. marta duelima Budvanska rivijera – Primorac, odnosno Jadran – Cattaro.