+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Sudije

Prijava za vaterpolo sudiju

by: grtuis

0

Komisija za sudijska i delegatska pitanja VPSCG uz pomoć klubova i društvenih mreža, pokreće akciju prijavljivanja kandidata za edukaciju i polaganje sudijskog ispita.

Prijava-za-sudijuEvidentno je da je u VPSCG aktivni sudijski kadar minimalan, što stvara velike probleme u sprovođenju vaterpolo takmičenja.

Iz redova ispitanih vaterpolo sudija (oba pola, punoljetni) u sprovođenju vaterpolo takmičenja učestvuju:

  • S-1 SUDIJE VATERPOLO IGRE – osobe koje ,,presuđuju” na utakmici (,,glavne sudije”);
  • S-2 VATERPOLO SUDIJE FUNKCIONERI – pomoćne sudije (golne sudije, zapisničari, mjerioci vremena, …), odnosno svi koji sjede za stolom rukovodstva utakmice (osim ljekara i spikera) moraju biti ispitane vaterpolo sudije!

Ispit za vaterpolo sudiju polaže se iz dva dijela:

  • teoretski dio – test;
  • praktični dio – za S-1 kandidat pred komisijom sudi prigodnu vaterpolo utakmicu, a za S-2 obavlja pomoćnu funkciju na utakmici iz alineje 1, predviđene Pravilima vaterpolo igre.

Zainteresovani kandidati treba da se prijave do 20.02.2023. godine, na e-mail adresu: pvsmontenegro@t-com.me navodeći lične podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu stanovanja, broj telefona, e-mail adresa), akademsko obrazovanje, vaterpolo biografiju (prethodnu i aktuelnu), zatim za koji dio ispita su zaintersovani (S-1 ili S-2).