+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

POROBIĆ: Želja je medalja, JANOVIĆ: Spremni čekamo start SP

by: admin

0

Uspješno rješavanje pitanja finansiranja, jedan je od najvažnijih uslova za postizanje vrhunskih sportskih rezultata, koji bi opravdali očekivanja ne samo sportske, nego i mnogo šire javnosti. Tim povodom vaterpolo savez Crne Gore je produžio saradnju sa tradicionalnim partnerima, Elektroprivredom Crne Gore AD Nikšić i NLB bankom, ali i potpisao novi zlatni sponzorski ugovor – riječ je o kompaniji Azmont investments Azerbejdžan Montenegro, čije je prisustvo, u velikoj mjeri, stabilizovalo finansije VPSCG.

”Ugovori za EPCG i NLB bankom su potpisani na godinu dana, a sa kompanijom Azmont investments Azerbejdžan Montenegro na godinu i po, uz mogućnost produžetka saradnje. Vaterpolo je prvi sport u Crnoj Gori, najuspješniji, i ima namjeru da tako i nastavi. Sponzori uvijek idu uz najbolje i najuspješnije i ubijeđen sam da će sa nama biti i dalje”, kazao je potpredsjednik VPSCG Aleksandar Tičić.

”Elektroprivreda uvijek doprinosi razvoju i afirmaciji vrhunskog sporta, i razvoja same Crne Gore. Spoj privrede i sporta je dobar recept za vrhunska dostignuća. Vjerujem da će reprezentacija u Barseloni postići vrhunske rezultate i da će nas obradovati medaljom, a svi vjerujemo da će to biti zlatna”, poručio je predstavnik EPCG Ranko Vojinović.

Tijana Durković izvršni pomoćnik direktora Azmont Investmentsa, je kazala da im je čast i zadovoljstvo da budu podrška našoj reprezentaciji u ovom velikom poduhvatu.

”Naš projekat u Kumboru je trenutno najveća turistička investicija u Evropi. Naši vaterpolisti su već bili na sportskom krovu Evrope. Cilj Azmont Investmetsa i One&Only hotela je podizanje crnogorskog turizma na jedan veći nivo gdje će Crna Gora biti po tome prepoznata u čitavom svijetu. Naša želja je da naše ”ajkule” budu sada u Barseloni na sportskom krovu svijeta.”

Prijatelj Saveza NLB banka je poznata kao značajan sponzor sporta u Crnoj Gori, kazao predstavnik te firme Mirko Marojević.

”Obnavljanjem ugovor sa VPSCG, NLB Montenegro banka potvrđuje svoje dugoročnu opredijeljenost da afirmiše razvoj sporta u Crnoj Gori. Podržavamo vaterpolo kao najtrofejniji sport, i vjerujemo da će ova nova podrška doprinijeti postizanju odličnih rezultata naših vaterpolista na narednim velikim takmičenjima.”

Drugi dio konferencije za medije bio je posvećen odlasku vaterpolo reprezentacije na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u barseloni od 22. jula do 4. avgusta. Izvršni direktor vaterpolo Saveza Petar Porobić poručio je da ova ekipa ima potencijal, i da je želja neka od medalja.

”Sigurno da smo zadovoljni potpisanim ugovorima, koji nam daju dobru osnovu za rad i za postizanje dobrih rezultata. Što se tiče šampionata u Barseloni, želja je da se osvoji medalja, to je mišljenje svih. Ovo prvenstvo će pokazati novu vaterpolo mapu Evrope i svijeta, jer se veliki broj ekipa podmladio. Reprezentacija Srbije je izuzev golmana ista, reprezentacija Italije ima vrlo male izmjene, reprezentacija Hrvatske ima promjena u rukovodstvu i vrlo dva bitna igrača neće igrati za njih. Ovaj šampionat će pokazati naše mogućnosti, želje, aspiracije, da u naredni period i mi na neki način iskažemo sve naše mogućnosti, jer ova ekipa ima veliki potencijal. Važno je da se stabilizujemo na određenim pozicijama u ekipi, a ovaj šampionat bioće izazov i za najmanje dva igrača koji prvi put igraju. Svi ostali igrači su poznati, i nadam se da imamo dosta iskustva, znanja da se iskažemo na ovom Svjetskom prvenstvu.”

Kapiten Nikola Janović zadovoljan je pripremnim periodom, i odrađenim turnirima.

”Ovi ugovori daju vaterpolo reprezentaciji mogućnost da ostvaruje dobre rezultate. Što se tiče SP znam da su uvijek očekivanja velika. Mi ćemo sa naše strane uraditi sve što možemo da prođemo što bolje. U pripremnom periodu je prošlo sve kako treba, turniri su prošli uspješno. Maksimalno smo motivisani da pružimo najbolje partije.”

U prvom meču ”ajkule” će igrati sa Grčkom, u poneđeljak.

”Prvi meč je uvijek nezgodan na šampionatu, pogotovo ako si igra u ranim jutarnjim satima. Do sada smo uvijek izlazili kao pobjednici u duelima sa Grčkom. Ako maksimalno uđemo u meč, motivisani, u šta ja ne sumnjam, onda sam siguran da ćemo izaći kao pobjednici. Biće mnogo teže nego u Mađarskoj kada smo ih dobili ubjedljivo, jer su to pripremne utakmice. Taj rezultat je bio malo i nerealna, i svakako da očekujem jači otpor Grčke. I mi, i Španci i Grci, želimo da se dokopamo prvog mjesta u grupi”, kazao je Nikola i odgovorio na pitanje da li je medalja prioritet ili želja.

”Naša vaterpolo reprezentacija uvijek ide na medalju. Ne sjećam se kada smo otišli negdje i kazali da ne želimo medalju. Ne želimo ništa da obećavamo, sem da ćemo se maksimalno posvetiti svakom meču. Ali, imamo kvalitet za velike domete.”

Petar Porobić zahvalio se direktoru Uprave za sport i mlade Igoru Vušuroviću na podršci pruženoj danas na treningu reprezentativaca, ali i Srećku Radonjiću vlasniku kompanije SAMMS koja je obukla našu vaterpolo reprezentaciju.