+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

POROBIĆ: Razmišljamo samo o zlatu!

by: admin

0

Plasmanom u finale Svjetskog prvenstva, Crna Gora je još jednom dokazala da je u samom vrhu svjetskog vaterpola. Nadigran je najveći favorit turnira, potepljen aktuelni šampion, ali to nije krajni cilj ”ajkula”, poručio je predsjednik Stručnog savjeta za vaterpolo Petar Porobić.

”Bili smo svjesni poslije utakmice sa Srbijom i pobjede nad prvim favoritom turnira, da nam se otvara situacija sa Italijom i Mađarskom. Napravili smo dobru analizu Italijana, i znali smo sve njihove kvalitet, zbog kojih su oni proteklih godina u samom vrhu. Naravno, bili smo svjesni da mi imamo svoje adute i šanse. Ekipa je u meč ušla samouvjereno, svjesna da može anulirati prednosti Italijana. Ta vjera u sebe nam je dala psihički podstrek, što se viđelo na početku meča, da potpuno vladamo situacijom. Italijani su izgledali nemoćno, sem Filjolija koji je jedino šutirao prema golu. Iskazali smo veliku energiju, koja je itekako uticala na protivnika.”

Posljednja prepreka na putu do zlata je selekcija Mađarske, koja je u polufinalu eliminisala Hrvatsku, a jedini poraz ima od Srbije u grupnoj fazi takmičenja.

”Kad smo došli do finala, uz sve prednosti koje imamo, niko ni ne razmišlja da stane. Pokušaćemo da napravimo još jedan korak, koji je izgledao nestvaran, i da dođemo do zlata.”

Porobić se osvrnuo i na cjelokupan šampionat u Barseloni.

”Šampionat je dobro organizovan, posjeta je bila dobra. Da su Španci bili u finalu, posjeta bi bila još veća”, poručio je Porobić a onda se osvrnu, i na trenutno najveći problem u Savezu.

”Ne možemo da obezbijedimo karte za sve naše ljude koji su htjeli da prate meč. Karata za finalnu utakmicu nema u prodaji. Mi smo bili već rezervisali određeni broj karata, sa rizikom da nećemo ući u finale. Svjesni smo da nam podrška i podsticaj sa tribina treba, i da nam to godi. Nakon sinoćnje utakmice, odmah smo kontaktirali organizatora, i susreli se sa tim problemom, oko nedostatka karata. Uopšte se ne dovodi u pitanje naša spremnost i želja. Pokušavamo sa organizatorima da dogovorimo dodatni prostor, i dodatne karte. Što se tiče dolaska navijača, to organizuje agencija Galileo, jer Savez nije u finansijskoj mogućnosti da to uradi. Dakle, Galileo će organizovati put za Barselonu, a mi ćemo uraditi sve da tim navijačima obezbijedimo karte. Činimo velike napore da to završimo, i da imamo veliku podršku sa tribina, što bi nam bilo jako potrebno!”