+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

Porobić prisustvovao FINA konferenciji u Meksiku

by: admin

0

FINA vaterpolo svjetska konferencija okupila je u meksičkom Kankunu stručnjake iz najstarijeg olimpijskog sporta, radi razmjenjivanja ideja o budućoj evoluciji vaterpola, kao i poboljšanju njegovog mjesta i značaja na sportskom međunarodnom tržištu.

Uključujući panele, sa predstavnicima drugih profesionalnih liga, novih popularnih timskih sportova, sponzora, medija, vaterpolo lidera i igrača, ova dvodnevna konferencija šalje inicijativu za više razumijevanja u sportu, koji je sposoban da privuče nove fanove na globalnom nivou.

Crnu Goru je na seminaru FINA u Meksiku predstavljao Direktor Vaterpolo i plivačkog Saveza Crne Gore, Petar Porobić. On je iskoristio priliku da razgovara sa svim funkcionerima FINA i LEN,i upozna ih sa zahtjevom našeg Vaterpolo i plivačkog Saveza da organizuje neko veliko takmičenje, za početak EP ili SP za mlađe kategorije.

Na konferenciji su bili prisutni predstavnici izuzetno uspješnih liga (NBA, NFL i NHL). Donešeni su zaključci da bi vaterpolo trebalo da bude mnogo više od igre, da predstavlja jedinstveno iskustvo za fanove, i da privuče nove navijače i simpatizere, a prioritet broj jedan je zadovoljstvo navijača.

‘’Pravila igre su možda najlakši dio jednačine. Moramo da stvorimo sinergiju na svim nivoima. Imamo veliku utakmicu, sa fantastičnim igračima, hajde da mislimo visoko i ne bojimo se za promjene’’, apelovao je Izvršni director FINA Kornel Marculesku.

FINA je uložila velika sredstva u organizaciju ove konferencije, koja je prva nakon 20 godina. Svjetska vaterpolo federacija je platila za minimum jednog predstavnika svih Saveza.