+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

POROBIĆ: Pokazali smo da smo spremni za završnicu prvenstva

by: admin

0

Direktor reprezentacije Crne Gore Petar Porobić istakao je da je sada najvažnije da se ekipa dobro odmori i psihološki pripremi za završnisu šampionata.

”Sada smo u jednoj situaciji koja daje prednost u odnosu na druge ekipe. Sada imamo dovoljno vremena da se prvo malo odmorimo, da obnovimo spremu, i da se na neki način, što je najvažnije u ovom momentu, psihološki pripremimo za utakmicu koja nas čeka 25. jula. To je velika prednost ekipa koje su prve. Nadam se da ćemo iskoristiti tu šansu, i taj prostor da u svakom pogledu obezbijedimo adekvatnu pripremu za jednu tako značajnu utakmicu koja nas čeka”, poručio je Porobić a onda se osvrnuo na igre u prvom dijelu šampionata.

”Svi smo zajedno učestvovali u svih pet mečeva grupe. Bio je pad u duel sa Italijom. Međutim, to je uobičajeno na velikim takmičenjima, kao što je ovo. Sistem takmičenja na EP se promijenio, nekada se igralo pet dana zaredom, a sada je jedan dugačak sistem, i nemoguće je držati pristup na visokom nivou u svakom meču. uobičajeno je da dođe do padova u određenim utakmicama. dakle, bio je pad u dvije četvrtine sa Italijom, to je bio grč koji je nastao zbog značaja utakmice i želje da se pobijedi i obezbijedi polufinale. Par šuteva koji nijesu ušli, unijeli su uobičajeni zastoj u igri. Ipak, na kraju smo zabilježili taj željeni rezultat. Iz svega ovoga ne bih izvlačio nikakav minus našoj ekipi, već je to dio sporta, dio procesa takmičenja koje se održava u dvije nedjelje. Ali, pokazali smo koliko smo jaki, jer smo i pored tih padova u igri došli do željenog rezultata. To je pokazatelj da smo spremni za završnicu takmičenja”, kazao je na kraju Petar Porobić.