+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

POROBIĆ: Juniori dokazali da imaju potencijal

by: admin

0

Još jedna dobra provjera je iza juniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore. Tri pobjede (Srbija 9:7, Njemačka 8:7 i Australija 14:8) i remi sa domaćinom 8:8, skor je naših momaka na turniru u Mađarskoj. Predsjednik Stručnog savjeta za vaterpolo Petar Porobić pohvalio rad reprezentativaca i stručnog štaba.

”Ova selekcija je i ranije pokazala svoje mogućnosti. Poslije pobjede na Komen Kupu, osvojili smo prvo mjesto i na turniru u Mađarskoj. Sve naše selekcije pristupile su ozbiljno radu, tako i ova. Ovo je pokazatelj da imamo dobre šanse da se u što boljem svijetlu pokažemo na EP na Malti. Dakle, izdvojile su se ekipe Srbije, Mađarske i Crne Gore, a treba imati u vidu još dvije selekcije, a to su Hrvatska i Italija. Ove selekcije biće glavni konkurenti za neku od medalja. Naša ekipa je pokazala potencijal, ne bih nikoga izdvojio, svi su radili maksimalno ozbiljno. Još dvije sedmice ostale su do starta šampionata, ali je turnir u Mađarskoj pokazao da smo na pravom putu. Treba nastaviti u tom ritmu, i do kraja odraditi pripreme kako treba. Ekipa je pokazala da ima potencijal, ali sve to treba dokazati na ovom prvenstvu.”

”Interesantan podatak, a nije bilo namjenski, već je tako ispalo, je da iz naša tri kluba Jadran, Primorac i Budva imamo po pet igrača. To pokazuje da dobijamo na kvalitetu. A što su mlađi igrači, onda pored ova tri dobijamo i četvrti klub, što još više pokazuje koliko smo dobili. Godinama su prednjačili igrači Jadrana i Primorca, a sada pojavljivanjem igrača Budve, dobili smo dodatni kvalitet.”

Evropsko prvenstvo na Malti igra se od 6. do 16. septembra, a Crna Gora je u grupi sa Ukrajinom, Rumunijom i Grčkom.