+382 20 671 931
federation@wpolo.me
A reprezentacija

Podmlađene “ajkule” počele pripreme za duel sa Mađarskom

by: admin

0

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Kotoru i počela pripreme za prvi zvanični meč u 2022. godini, duel sa Mađarskom u Đeru u prvom kolu evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsku ligu.

Selektor Vladimir Gojković zbog problema sa koronavirusom i obaveza u klubovima, nije mogao da računa na sve igrače.

Pripreme će na rekonstruisanom bazenu u Kotoru odraditi Dejan Lazović, Petar Tešanović, Alen Isljamović, Darko Đurović, Milija Mandić, Uroš Čučković, Vladan Spaić, Vlado Popadić, Marko Petković, Aleksa Ukropina Vasilije Radović, Danilo Radović, Luka Murišić, Martin Gardašević, Uroš Vučurović, Jovan Vujović, Dušan Matković, Đorđije Stanojević, Vuk Drašković i Aljoša Mačić. Sa priprema u Kotoru, zbog obaveza u klubovima, odsutni su Dušan Banićević, Savo Ćetković, Miroslav Perković i Marko Mršić. Spisak od 13 igrača koji putuju za Đer, selektor Gojković će saopštiti, na dan puta, u nedjelju 16. januara.

“Moramo biti zadovoljni što smo nakon više godina na bazenu u Kotoru. Izuzetno lijep bazen, koji pruža odlične uslove za rad. Na ovom okupljanju, nedostaje nam jedan broj igrača koji ima klupske obaveze, neki su zaraženi koronavirusom, a dio ima drugih zdravstvenih problema. Imamo četiri igrača koja su tek počela sa radom nakon preležane korone. Iz ove grupe koja je danas tu, i od par igrača koji nijesu mogli da dođu zbog obaveza u klubovima, napravićemo kvalitetan sastav za meč sa Mađarskom. Međutim, moramo sačekati PCR testiranje u subotu, nakon kojeg ćemo znati definitivno ko može da putuje. Kao što vidite, veliki je broj osoba koji nemaju simptome, a pozitivni su”, kazao je Gojković.

Selektor Gojković sa svojim saradnicima, odredio je i spisak igrača koji su sada odsutni zbog obaveza u klubovima ili zdravstvenih razloga, a biće pozivani u narednom periodu i konkurisati za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje je na programu od 13. do 28. maja u Japanu. Pored navedenih igrača, tu su još Bogdan Đurđić, Slaven Kandić, Dimitrije Obradović, Andrija Korać i Marko Milić. Računa se na još jedan broj mladih reprezentativaca koji su već bili pozivani na prethodnom okupljanju u Nikšiću.

“Počinje novi ciklus koji je dosta kraći. Prethodni je trajao pet godina, a ovaj praktično dvije ipo godine. Moramo malo ubrzano raditi. Cilje je da mladi igrači dobiju priliku. Već smo ih selektirali prethodnih godina, ali će sada dobiti više prostora da se dokažu. Nadam se da će izboriti svoje mjesto za velika takmičenja. Bez učešća na velikim takmičenjima, teško da mogu napredovati, i pokazati da su spremni da nose igru u nekom narednom periodu. Nema igrača koji su bili glavni nosioci igre u prethodnom periodu, počev od OI u Riju, zaključno sa OI u Tokiju. Nema igrača koji su nosili ovu ekipu, koji su učinili puno za crnogorski vaterpolo, puno za crnogorski sport, koji su donijeli brojne medalje za naš sport. Prije svega, zahvaljujem im se na svemu što su uradili, ali kao što sam kazao krenuli smo novi ciklus. Moramo da stvaramo novu generaciju. Ovi mladi igrači imaju kvalitet, i da će kroz nastupe to i pokazati”, zaključio je Gojković.

Dakle, meč sa Mađarskom igra se u utorak u Đeru od 18 sati.