+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Prvenstvo Crne Gore

Pobjede Jadrana i Primorca na startu prvenstva

by: admin

0

Vaterpolisti Jadrana i Primorca ostvarili su pobjede na startu prvenstva Crne Gore.

Jadran je večeras u Herceg Novom savladao Budvu 12:7 (elektronski zapisnik). Hercegnovski tim do pobjede vodio je Matija Sladović sa tri gola, Marko Petković, Jovan Vujović, Damjan Vujičić i Danilo Radović postigli su po dva, a jedan Martin Gardašević.

U ekipi iz Budve dva gola postigao je Stefan Kovačević, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Maksim Žardan, Nikola Ivanović, Tomislav Hidiček, Danilo Dragović i Božidar Ivanović.

Primorac je u Kotoru slavio protiv Cattara 12:3 (elektronski zapisnik). Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Marko Gopčević sa četiri, Uglješa Vukasović postigao je dva, a po gol Vuk Drašković, Aljoša Mačić, Draško Šekarić, Marko Mršić, Petar Vujošević i Balša Vučković. U ekipi Cattara dvostruki strijelac bio je Marko Milić, dok je Dragan Marković postigao jedan gol.

U drugom kolu, u subotu, sastaće se: Budvanska rivijera – Primorac (Budva, 14), Jadran – Cattaro (Herceg Novi, 19).

Nakon ligaškog dijela, igraće se polufinalni mečevi u dvije dobijene utakmice i to po sistemu prvi sa četvrtim i drugi sa trećim. Pobjednici tih duela boriće se za Prvaka Crne Gore u tri dobijene utakmice.