+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Plivanje

Plivači završili nastup na Svjetskom prvenstvu

by: admin

0

Crnogorska plivačica Jovana Kuljača trku na 50 metara slobodnim stilom na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti završila je u kvalifikacijama.

Ona je trku isplivala u vremenu 28,37 sekundi. Njeno najbolje vrijeme u toj disciplini je 27,84 sekunde.

„Iskreno sam očekivala mnogo bolje vrijeme, ali sam zadovoljna. S tim da sam plivala ujutru, ovo je odlično i sigurna sam da će biti bolje u Rimu na Evropskom prvenstvu. Ovo je veliko iskustvo za mene, tjera me da bolje radim i da se trudim“, rekla je Kuljača.

Tom trkom završen je nastup crnogorskih plivača na Svjetskom prvenstvu.

„Jovana je prvi put nastupila na velikom takmičenju, ovo joj je bila najbrža jutarnja trka i te neke stavke su bile onakve kakve smo planirali, jedino je možda bio loš taj ulazak u cilj, Ali, za jutarnju trku je ovo dobro“, kaže trener Danijela Franeta.

O kompletnom nastupu Ada Gargovića i Jovane Franete kaže:

„Ado je odradio dvije trke najbolje što je mogao, bio u granicama svojih najboljih vremena. Dok je Jovana mlada, ovo joj je prvi nastup i ona stiče iskustvo na ovakvim takmičenjima. Bitno je da sve ovo iskoristimo na pravi način u daljem radu, jer za šest nedjelja i Ado i Jovana imaju Evropsko prvenstvo u Rimu. Tamo bismo mogli da dobijemo realnu sliku mogućnosti“, istakla je Franeta.

Kuljača je u kvalifikacijama trke na 50 metara leđno ostvarila vrijeme 32,74 sekundi. Njeno najbolje vrijeme u toj disciplini je 32,08 sekundi.

Drugi crnogorski predstavnik Ado Gargović je ranije je kvalifikacije na 100 metara slobodnim stilom završio u vremenu 53.82. Njegovo najbolje vrijeme je 53,46 sekundi.

On je na startu takmičenja, u kvalifikacijama na 200 metara slobodnim stilom, zabilježio vrijeme od minut, 57 sekundi i 74 sekundi, dok je jegov najbolji rezultat u toj trci i ujedno državni rekord minut i 56 sekundi.