+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

PEROVIĆ: Samo Kanada u mislima!

by: admin

0

Crnogorski vaterpolisti sa porazom i dva trijumfa završili su grupnu fazu takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Barseloni – ’’ajkule’’ su zauzele drugu poziciju, pa će nakon dana odmora, u osmini finala u neđelju igrati sa Kanadom. Meč koji se mora ozbiljno shvatiti, poručio selektor Ranko Perović.

’’Kanada je ekipa za respekt, što su pokazali u duelu sa Amerikom, kada su izgubili sa samo golom minusa. Dobro se poznajemo, jer su bili na pripremama kod nas. Pokazali su nam da znaju da igraju vaterpolo, da su borbeni, jaki, čvrsti. Ne očekuje nas ni malo lagan meč. Moramo još podići nivo igre, mada smo protiv Španije i Novog Zelanda odigrali korektno. Nadam se da sa jednom maksimalno, agresivnom igrom, i sa puno plivanja, možemo do četvrtfinala’’, kazao je Perović i kratko se osvrnuo na ubjedljiv trijuf nad Novim Zelandom.

’’Novi Zeland je jako loša ekipa. Važno je bilo da maksimalno ozbiljno pristupimo meču, da dosta plivamo, da svi igrači dobiju šansu. Oni nijesu neko mjerilo, a sigurno da nas u osmini finala čeka mnogo, mngo teži meč.’’

Potencijalni rival ’’ajkula’’ u četvrtfinalu, koje je na programu u utorak, je selekcija Srbije, koja će u osmini finala igrati sa Rumunijom.

’’Sigurno da u podsvijesti razmišljamo o tom duelu sa Srbijom, ali to moramo izbaciti iz glave. Prvo da dobijemo Kanadu, pa ćemo onda razmišljati o njima.’’