+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

PEROVIĆ: Nijanse odlučuju pobjednika!

by: admin

0

Ista škola, isti karakteri, isti kvaliteti – nijanse će odlučiti učesnika polufinala Svjetskog prvenstva u Barseloni između vaterpolista Crne Gore i Srbije. Žrijeb je htio da se, ”ajkule” i delfini”, već sada sastanu u najvažnijem meču na šampionatu. Selektor Ranko Perović poručio je da su spremni za utakmicu na vrhunskom nivou, i da će nijanse odlučivati.

 

”Svi očekujemo da još više podignemo formu, jer ako protiv Srbije ne budemo na visokom nivou, onda nemamo šta da tražimo. Oni su favoriti, jer praktično ništa nijesu mijenjali u sastavu. Sa druge strane mi smo imali dosta izmjena, i praktično ova ekipa je u stvaranju. Ali, ne pobjeđuje uvijek favorit. Mi ćemo uraditi sve da im poremetimo planove, da odigramo utakmicu na vrhunskom nivou, i da im pariramo u svakom segmentu igre. Nema tu nekih velikih iznenađenja, poznajemo se jako dobro. Odigrali smo dosta utakmica, i pripreme smo odradili zajedno. Odlučiće nijanse, a nadam se, kao i do sada jednoj tvrdoj i neizvjesnoj utakmici. Ne smije nam se desiti pad koncentracije, već cijelu utakmicu moramo igrati na visokom nivou”, kazao je Perović, a na pitanje je li došlo vrijeme da se revanširamo Srbima za poraze na nekoliko prethodnih takmičenja je kazao.

”Iskreno se nadam! Ali, biće teško, jer se radi o vrhunskoj ekipi. Međutim, taj pritisak nam ne treba. Ono što je sigurno jeste da ćemo dati sve od sebe.”

Meč sa Srbijom igra se u utorak od 20 sati i 10 minuta. U prvom terminu od 15 sati i 30 minuta igraće Grčka i Mađarska, sat ipo kasnije sastaće se Hrvatska i Australija, a u posljednjem terminu od 21 i 45 igraće Španija i Italija.