+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

PEROVIĆ: Nemamo boljih igrača koji hoće da igraju za Crnu Goru!

by: admin

0

Crnogorski vaterpolisti propuštili su veliku šansu da se domognu finala Evropskog prvenstva u Budimpešti, nakon velikog preokreta Srbije ostaje nam borba za bronzanu medalju. Sve je sinoć krenulo i više nego dobro, a završilo se na čudan način…

“Nijesmo izgubili od bilo koje reprezentacije, izgubili smo od najbolje na svijetu. Jeste da smo imali prednost, ali ta se prednost stiže i u fudbalu, a ne u vaterpolu. Što prije moramo da zaboravimo tu utakmicu, jer imamo još jednu sa Italijanima za bronzanu medalju koja bi u ovom trenutku bila veliki rezultat. Zapravo, već smo napravili dobar uspjeh. Ušli smo peti ili šesti put zaredom u polufinale nekog velikog takmičenja, što nije pošlo za rukom niti jednoj drugoj reprezentaciji. Naravno da želimo tu medalju i da ćemo dati sve od sebe da je osvojimo. Što prije treba zaboraviti duel sa Srbijom, i koncentrisati se na Italiju“, kazao je selektor Ranko Perović i naglasio da je jako ponosan na ove momke.

“Jako sam ponosan na ove momke i ono što oni rade. Nijesu pobijedili ali su dali sve od sebe. Učinjeli su koliko su mogli u tom trenutku. Prošle godine smo mi uspjeli protiv njih da preokrenemo rezultat, i sve je to dio sport. Sad što je to kod nas shvaćeno na neki drugi način, to ne želim da komentarišem…Ovi momci rade maksimalno korektno, i mislim da nemamo boljih igrača koji hoće da igraju za Crnu Goru. Imali smo sinoć četiri realizacije igrača više, poslije nijesmo mogli da postignemo niti jedan pogodak. Srbija je izbacila taj potencijal koji je imala. Primili smo dva nesrećna gola, koja su nas dosta poremetila, ali sve je to sastavni dio igre. Ne bih pravio tragediju veću nego što jeste. Sigurno da nam nije lako, teško nam je pao poraz, ali idemo dalje, da pokušamo da izvučemo maksimum a to je bronza.“

Sa Italijom smo igrali u grupi 6:6, i tada je Nikola Janović u posljednjim sekundama donio izjednačenje.

“Italija će imati prednost ako im je mi damo. Mnogo toga zavisi od nas, da se što prije skupimo, saberemo, da te slabosti u igri koje imamo, koje su objektivne, da ih što više sakrijemo. Da izbacimo ono najbolje što imamo. A problema imamo jako puno… i povrijeđenih, i igrača koji igraju van svoje pozicije. Svaki meč je različit. Pitanje je ko će bolje otvoriti meč, kako će nam ići igrač više“, kazao je Perović, a onda se još jednom osvrnuo na sinoćni poraz od Srbije u polufinalu.

“Imamo jednog igrača koji se nalazi na toj nezgodnoj strani, kojem je to prirodna pozicija. Sve ostalo je improvizacija. Izlaskom Draška Brguljana došlo je do velikog poremećaja u našoj odbrani, i ti rupu nijesmo uspjeli da zakrpimo. Ovo nije kritika Drašku Brguljanu, on je odigrao na vrhunskom nivou. Jednostavno imamo svoje slabosti, to neko hoće da vidi, neko neće, ali šta da radimo. Nekad uspijemo da to zakrpimo,da prevaziđemo sebe. Mlađan Janović daje milion odsto sebe, igra van svoje pozicije i ja sam mu zahvalan do neba što je prihvatio tako da igra. Bilo kakav napad na bilo kojeg igrača je samoubistvo. Daju sve od sebe, i nikome nije teže nego njima…“, za kraj je kazao Perović.