+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

PEROVIĆ: Ne zaustavljamo se, došli smo po medalju!

by: admin

0

”Ajkule” su u vrhu svjetskog vaterpola! Nakon devetog mjesta u Rimu, te sedmog u Pekingu, na trećoj uzastopnoj smotri najboljih selekcija svijeta, ovaj put u Barseloni, crnogorski vaterpolisti imaće priliku da se bore za veliko finale. Prva velika prepreka, sinoć je savladana – poražena je Srbija, prvi favorit šampionata.

”Utisci nakon velike pobjede su odlični, jer smo savladali prvog favorita turnira. Plasirali smo se u polufinale Svjetskog prvenstva, što je do sada najbolji rezultat Crne Gore na tim takmičenjima. Ne smijemo se zadovoljiti tom pobjedom, već moramo nastaviti u ovom ritmu, sa istom koncentracijom i željom. Došli smo ovdje da napravimo još veći iskorak, da osvojimo neku od medalja. Utakmica sa Srbijom ostaje za nama, bila je prava muška, ali vremena za slavlje nema.”

Čestitke vaterpolistima, stižu sa svih strana, što od poraženog rivala, pa preko vaterpolo stručnjaka, a svi su saglasni u jednom – Crna Gora je potpuno zasluženo slavila.

”Utisak svih vaterpolo radnika, i prisutnih ovjde, je da smo zasluženo slavili. Nije lako zaustaviti mašineriju kao što je Srbija, koja ima pet-šest najboljih igrača na svijetu. Presudila je naša velika volja i želja da se dokažemo, da se revanširamo za poraz na Olimpijadi.”

Međutim, tek sada treba da budemo još jači, jer bolji jer je naredni rival u polufinalu selekcija Italije.

”I u bazenu i van njega su jaki. Dovoljno je bilo da se odgleda sinoćnja utakmica sa Španijom, koja je oštećena na domaćem terenu. Ali, ne smijemo da razmišljamo na taj način, moramo biti mentalno izuzetno jaki.Moramo forsirati našu igru, ne obazirući se na pritiske u bazenu i van njega. Oni su aktuelni svjetski šampioni, olimpijski vicešampioni, tako da se radi o izuzetno kvalitetnoj reprezentaciji.”

Meč sa Italijom igra se u četvrtak od 21 sat i 45 minuta. Drugi polufinalni par počeće sat ipo ranije, a sastaće se Hrvatska i Mađarska.