+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

PEROVIĆ: Ne branimo rezultat, idemo na pobjedu

by: admin

0

Vaterpolisti Crne Gore u utorak 11. marta gostuju Italiji u 5. Kolu grupe C kvalifikacija za Svjetsku ligu. Meč koji će odlučiti prvaka grupe i tim koji će se plasirati na završni turnir. Crna Gora je dobila prvi duel u Kotoru 11:8, a selektor Ranko Perović ističe da ih očekuje velika borba kako u bazenu, tako i van njega.

”Pritiska mora biti. Očekujem tešku utakmic jer i mi i oni želimo plasman na finalni trunir. Sigurno da Italijani neće ništa prepuštiti slučaju, jer su oni vaterpolo velesila, i vodeći su u tim krugovima koji odlučuju o svemu. Na sve to moramo odgovoriti mirnoćom. Svesti utakmicu na sami vaterpolo, ne reagovati na pritiske oko bazena, i u samom bazenu. ”

Iako smo u blagoj prednosti zbog trijumfa u prvom duelu, u nekim kombinacijama odgovara nam i poraz, Perović naglašava da ih samo pobjeda interesuje.

”Ne pravimo nikakve kalkulacije. Ne branimo rezultat iz Kotora, već idemo na pobjedu. Razlika jeste dobra, ali nije presudna. Moramo odigrati maksimalno ozbiljno, al prije svega hladne glave. Svi su igrači na raspolaganju, iako ima sitnih problema sa povredama. Nadam se da će do meča sve biti u redu, i daćemo se u najjačem sastavu suprostaviti Italijanima”, kazao je Perović.

Meč u Bariju igra se od 20 sati. Takođe, predstavnici opštine Bar zajedno sa predsjednikom Stručnog savjeta za plivanje prof. Mladenom Klikovacem boraviće u posjeti predsjedniku Olimpijskog komiteta Pulje Rafaelu Sanikardu, đe će razmijeniti iskustva oko izgradnje bazena.