+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
In memoriam

Održana komemoracija povodom smrti Dejana Adžića

by: grtuis

0

U organizaciji Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore i Opštine Kotor u palati Bizanti u Starom gradu u Kotoru održana je komemorativna sjednica povodom smrti Dejana Adžića, komesara za vaterpolo takmičenja.

Pored porodice, od Dejana su se oprostili članovi Saveza i Opštine Kotor, mnogobrojni sportisti, sportski radnici i prijatelji, a obratio se predsjednik VPSCG Đuro Marić.

dejan adžić komemoracija„Dejo je uz svoju familiju od najranijih nogu pripadao još jednoj porodici, a to je porodica vaterpola. Kao dječak počeo je da druguje sa vaterpolom na bazenu u Kotoru i prošao sve selekcije matičnog kluba Primorac, bio je i reprezentativac mladih selekcija nekadašnje Jugoslavije, a kao igrač nastupao je i za Crvenu Zvezdu i Budvu“.

„Svoju strast prema vaterpolu nakon igračke karijere ispoljio je kao sudija‚ gdje je pokazao veliki potencijal i vrlo brzo se našao na listi međunarodnih sudija“, rekao je Marić.

„Sudio je na brojnim značajnim takmičenjima, od Evropskog prvenstva 2006. godine do utakmica Svjetske lige, na svjetskim i evropskim prvenstvima mladih kategorija, kao i brojnim klupskim takmičenjima“.

„Nakon sudijske karijere postao je delegat i kontrolor. Bio je dugogodišnji generalni sekretar Vaterpolo i plivačkog saveza, a od 2018. godine je u našem savezu obavljao funkciju komesara za vaterpolo takmičenja.

dejan adžić komemoracijaPreranom smrću našeg Deja, vaterpolo i plivačka organizacija izgubila je odanog i vjernog funkcionera i kolegu. Sve što je radio u Savezu radio je od srca i u našim srcima i mislima čuvaćemo ga od zaborava.

Izgubili smo nasmijanog, duhovitog i neposrednog čovjeka, koji je uvijek imao vremena za druge, a često najmanje za sebe. Gazio je život hrabro i nije ga štedio, gazio je svoje životne korake kao da ih je bezbroj, ne bojeći se zadnjeg vjerujući da je uvijek dao sve od sebe“.

Tako je i bilo, Dejo se davao iskreno i do kraja i zato smo mu neizmjerno zahvalni na vremenu saradnje i druženja. Ostaje praznina, koju mozemo ispuniti uspomenama i sjećanjima, ali nikada ne možemo nadoknaditi. Mnogo je toga što će nas sjećati na Deja, što će nas vraćati u trenutke provedene sa njim.

„Počivaj u miru dragi Dejo, a vama poštovana porodico još jednom izražavam iskreno saučešće“, kazao je Marić.