+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
U15 reprezentacija

Mlade “ajkule” dobile rivale na šampionatima Evrope

by: grtuis

0

Naše mlađe vaterpolo selekcije – U17 i U15 – dobile su rivale u grupnim fazama na šampionatima Evrope, koja će se održati ovog ljeta.

U17 reprezentacija, koju vodi Miodrag Mirović, igraće u grupi A sa Mađarskom, Španijom i Hrvatskom, na prvenstvu, koje se od 8. do 14. avgusta održava u Manisi (Turska).

U15AJkuleU grupi B su Srbija, Grčka, Italija i Holandija. Grupu C čine Francuska, Rumunija, Poljska i Turska, a grupu D Malta, Gruzija, Njemačka i Ukrajina.

Reprezentacija U15, čiji je selektor Nenad Vukanić, na prvenstvu Evrope, koje se održava u Podgorici od 8. do 16. jula, žrijebana je u grupu A sa Španijom, Mađarskom i Italijom.

U grupi B su Hrvatska, Grčka, Srbija i Turska. U grupi C igraće Malta, Moldavija, Bugarska i Litvanija, u grupi D Francuska, BIH, Izrael, Republika Irska i Holandija, a u grupi E Gruzija, Švajcarska, Ukrajina i Njemačka.

Po novom sistemu takmičenja za mlađe kategorije, najboljih osam selekcija na oba prvenstva takmičiće se u grupama A i B, a tri najbolje ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale.

U17AjkuleNa U 15 šampionatu, na kome će se takmičiti čak 25 reprezentacija, selekcije iz grupa C, D, E i F razigravaće međusobno kako bi dobile šansu da igraju protiv trećeplasiranih iz grupa A i B, u mečevima osmine finala.