+382 20 671 931
federation@wpolo.me
A reprezentacija

Mlada smo ekipa, na novom početku

by: admin

0

Vaterpolo reprezentaciju Crne Gore za nešto manje od mjesec (21. juna) čeka početak Svjetskog prvenstva u Mađarskoj. “Sjkule” na velika takmičenja sada ne idu sa velikim ambicijama, ali i mlada ekipa gori od želje za dokazivanjem.

“Iza mene je veoma uspješna sezona u kapici Šapca i došao sam motivisan na pripreme. Mlada smo ekipa, na novom početku, ali Svjetsko prvenstvo samo po sebi inspiriše i vjerujem da ćemo se pokazati u pravom svjetlu”, rekao je centar Savo Ćetković.

Mađarska je uvijek bila posebna inspiracija.

“Znamo kakva je publika tamo, kakva su Mađari ekipa i to je prava prilika za dokazivanje. Teško da je moglo da bude teže, ali takav rival nam daje dodatni motiv”, istakao je Ćetković.

Nacionalni tim trenira u Herceg Novom, a od nedjelje do utorka će boraviti u Podgorici, gdje ga čeka sparing sa Marsejom.

“Koristiće nam sparing sa Francuzima. U pitanju je jaka ekipa, koji se priprema za finalni turnir Lige šampiona i za ovaj momenat je to pravi tim za trening”, dodao je Ćetković.

Vlado Popadić jedva čeka da počne Svjetsko prvenstvo.

“Ovo ljeto je takvo, imamo Svjetsko i Evropsko prvenstvo u samo dva i po mjeseca. Biće veoma teško, posebno na SP, gdje nas u grupi čeka domaćin Mađarska. Pripreme idu dobro, siguran sam da ćemo spremni dočekati takmičenje”, rekao je Popadić.

Crna Gora će u grupi na SP igrati sa Mađarskom, Brazilom i Gruzijom.