+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

Milutinović: Crna Gora ima potencijal u plivanju

by: admin

0

Osvajanjem po jedne zlatne, srebrne i bronzane medalje na Balkanskom juniorskom prvenstvu u plivanju u Grčkoj, Ksenija Milutinović napravila je istorijski rezultat za Crnu Goru. Rezultat kojim se daje nada da ćemo u budućnosti, plivanje kao sport podići na mnogo veći nivo.

‘’ Ljudski i sportski je očekivati osvajanje medalja. Naravno da osvajanje tri medalje niko nije očekivao, tim bojle što je konkurencija jaka, a Ksenija je učestvovala kao mlađe godište. Ksenija je zadovoljna postignutim rezultatima, tu milsim na osvojenim medaljama, ali ona nije zadovoljna sa postignutim vremenima. Smatra da treba brže i bolje’’, poručio je iz daleke Rusije Ksenijin otac Stevan Milutinović.

Ovi rezultati sada bi trebalo da daju podstrek za još veći rad u crnogorskom plivanju.

‘’U Crnoj Gori po mom mišljenju postoji veliki potencijal u plivanju. Ima mnogo perspektivnih plivača i plivačica. Ipak u Crnoj Gori nema uslova za normal razvoj ovog sporta. Da bi stvorili početne uslove treba izgraditi zatvorene bazene 50 m, kako bi se omogućili treninzi tokom cijele godine. Znam da to nije mala investicija, ali to su osnovni uslovi za dalji razvoj plivanja. Pored treninga tu bi se mogle organizovati pripreme mnogih klubova, razne seminare za trenere, turnire u plivanju, i mnogo mnogo drugog, što bi zainteresovalo crnogorsku javnost, a samim tim podići zainteresovanost ka ovom sportu’’, poručio je Stevan Milutinović, koji je otkrio naredne planove vezane za Kseniju.

‘’Planiramo dolazak na otvoreno prvenstvo Crne Gore 12-13 jula u Podgorici. Međutim, njen dolazak zavisi od njenih obaveza u klubu. Razgovaracemo sa trenerom Vasilijem Beljakinom i sa njim ćemo se dogovoriti o Ksenijinom učešću. Jednog dana planiramo povratak u Crnu Goru. Iako moj rad nije povezan sa plivanjem, rado ću pomoći razvoju tog sporta koliko to bude u mojoj moći’’, na kraju je proučio Milutinović.