+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

Juniori spremni za start EP, VIČEVIĆ: Važno krenuti pobjedom

by: admin

0

Naporne, ali upješne ljetnje pripreme, iza su juniorske vaterpolo selekcije Crne Gore, a sada slijedi ono pravo – od 8. do 16. septembra crnogorska reprezentacija učestvovaće na Evropskom prvenstvu koje se održava na Malti. Odigran je veliki broj kontrolnih utakmica, a odađenim u pripremnom period zadovoljan je selektor Mirko Vičević.

‘’Zadovoljan sam odrađenim pripremama. Igrači su se maksimalno posvetili treninzima, a cijele pripreme bile su jako naporne. Nemam zamjerki na rad, ponašanje, želju i volju koju su iskazali. Mislim da smo radili jako dobro, da smo se dobro spremili. Na Malti ćemo pokazati koliko smo dobro radili, koliko smo jaki i spremni.”

Crna Gora će igrati u grupi sa Ukrajinom, Rumunijom i Grčkom. 

‘’Kvalitetniji smo od selekcija u grupi. Analizirao sam Grčku i Ukrajinu, čak smo i igrali sa tim selekcijama. Što se tiče Rumunije, od njih imamo samo jedan video zapis. Ali, prvog dana igraju sa Grcima, pa ćemo moći da ih vidimo na djelu. Protiv njih i Ukrajine ne bi smjeli da imamo problema. Maksimalno ozbiljno moramo prići mečevima, i prvenstvo otvoriti pobjedom. Utakmicama sa Grčkom će biti jako interesantna, i itekako važna za dalji razvoj, jer je bitno osvojiti prvo mjesto zbog daljeg raspleta na šampionatu.’’

Pet reprezentacija konkurišu za visok plasman na šampionatu Evrope na Malti – Hrvatska, Italija, Srbija, Mađarska i Crna Gora.

‘’Siguran sam da je to pet zemalja koje će uzeti neku od medalja. Međutim, ne bih izostavio Španiju i Grčku, jer one mogu da se umiješaju u tu borbu. Između tih pet selekcija će odlučivati nijanse, igraće se na gol. Mi se koncentrišemo na naše mečeve, i ponavljam važno je prvenstvo otoriti na pravi način.’’

Raspored:

08.09.2013 15:00h CRNA GORA – Ukrajina

09.09.2013 15:00h CRNA GORA – Rumunija

10.09.2013 16:30h CRNA GORA – Grčka