+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

Juniori od petka na turniru u Mađarskoj

by: admin

0

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore, posljednju provjeru pred odlazak na Evropsko prvenstvo odradiće na turniru u Mađarskoj. Izuzetno jak turnir, đe će pored domaćina i naše selekcije učestvovati još Srbija, Njemačka i Australija. Selektor Mirko Vičević zadovoljan je dosadašnjim radom momaka, a vjeruje da će spremni dočekati start šampionata.

“Ova generacija je imala šest izuzetno kvalitetnih utakmica. Početkom jula ove godine, učestvovali smo na jednom Kupu, nakon toga u više navrata imali smo pripreme na podizanju fizičke spreme, kako bi što bolje dočekali predstojeći šampionat. Ovaj turnir je samo potvrda toga. Na turniru će još učestvovati pored domaćina Mađarske i nas, selekcije Srbije, Njemačke i Australije. Dvije utakmice odigraćemo u petak, a dvije u subotu, dok smo u neđelju slobodni. Nakon Mađarske, imamo još dva okupljanja – prvo je u Kotoru, a završnica je u Herceg Novom do odlaska na šampionat“, kazao je Vičević.

“Očekivanja su velika. Preuzeli smo taj rad sa mladim snagama, kako bi unaprijedili taj sektor, kako bi viđeli na kojem su nivou mlađe selekcije, i koliko se vrhunski rezultati “A“ selekcije mogu nadopunjavati, sa igračima iz sopstvenog pogona, gledajući mlade selekcije. I došli smo do rezultata, koji je zavidan za ovaj prvi takmičarski period, a nadam se da ćemo sve to potvrditi učešćem na Evropskom prvenstvu. Ono što je sigurno jeste, da imamo veliki potencijal u mlađim kategorijama. Kroz dodatne obuke, sasvim je moguće da se današnji juniori vrlo brzo, svojim radom i kvalitetom, nametnu programu za seniorsku selekciju.“

Evropsko prvenstvo se igra od 8. do 15. septembra na Malti. Crna Gora je u grupi sa Ukrajinom, Rumunijom i Grčkom.