+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

Juniori na krovu Evrope! Zlato za CRNU GORU!

by: admin

0

Vaterpolo juniori Crne Gore su na krovu Evrope! Naši mladi vaterpolisti u finalu šampionata Starog kontinenta na Malti savladali su selekciju Srbije 7:5 (3:2, 2:1, 1:1, 1:1), i okitili se zlatnom medaljom!

Nakon srebra seniora na šampionatu svijeta, još jedna vaterpolo medalja stiže u Crnu Goru, ovaj put nasjajnija u režiji izabranika Mirka Vičevića.

Srbija je bolje otvorila meč i povela golovima Jovanovića i Andrejevića sa 2:0, ali je onda uslijedio veliki nalet Crne Gore. Serijom 5:0 uz golove Pješivca (2), Mitrovića, Đurđića (2) potpuno smo preuzeli inicijativu, i brzo stekli tri gola viška. Srbija je uspjela da se primakne na 5:6, a pet minuta i 22 sekunde prije kraja Đurđić je donio dva gola prednosti Crnogorcima što je bio i konačan rezultat meča.

Veliki rezultat Konatara i drugova, koji su bez poraza završili šampionat, što dovoljno govori o kvaitetu i potencijalu mladih ”ajkula”. Još jedna potvrda da je vaterpolo sport broj jedan u Crnoj Gori! Janovići, Ivović, Gojković i drugovi ne moraju da brinu o svojim nasljednicima!

Crna Gora – Srbija 7:5 (3:2, 2:1, 1:1, 1:1)

Gzira, Bazen nacionalnog plivačkog kompleksa, gledalaca 600, sudije Kun (Mađarska), i Krapivin (Rusija). igrač više: Crna Gora 5-3, Srbija 9-4.

Crna Gora: Miloš Konatar (8 odbrana), Marko Konatar, Đurđić 3, Ćetković , Popadić, Pješivac 2, Ukropina , Krivokapić, Kriještorac, Adžić, Mačić, Mitrović 2, Kolesko.

Srbija: Filipović, Bakić, Janković, Joksimović 1, Toholj, Gvozdenović, Drašović, Andrejević 1, Jakšić 1, Manojlović 1, Stojanović, Jovanović 1, Osmanović.