+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

JOKIĆ i MIŠIĆ: Možemo do prvog mjesta i polufinala

by: admin

0

Remi u derbiju sa Italijom, bio je po mjeri crnogorskih vaterpolista. Posljednje kolo odlučiće putnika u polufinale, ”azuri” su trenutno u blagoj prednosti, ali ”ajkule” očekuje znatno lakši rival. Protiv Gruzije cilj je samo jedan – dobiti sa što većom razlikom, kako bi se obezbijedilo prvo mjesto u grupi.

”Odigrati napad kao u prve tri utakmice, je vodič za Gruziju. Moramo biti mirni, staloženi, ne smijemo žuriti od početka, ulaziti u problem moranja rezultata. Rezultat moramo stvarati dobrom i strpljivom igrom. Jedinom takvom igrom, strpljivom, napadačkom, sa akcentom na odbranu, možemo zabilježiti što veću pobjedu protiv Gruzije. Neće biti lako jer su i oni pokazali određeni kvalitet. Dvije četvrtine sa Italijom su bili na dva razlike. Ne smijemo očekivati da će biti lako, jer će oni željeti da se pokažu u što boljem svijetlu. Ulazimo u meč kao veliki favoriti, i vjerujem da možemo da upišemo pobjedu sa velikom razlikom, koja nam je potrebna za prvo mjesto i direktan plasman u polufinale” , poručio je Predrag Jokić uoči današnjeg treninga na Alfred Hajošu.

Saša Mišić vjeruje da će maksimalno ozbiljno i profesionalno prići meču, i da će se na kraju dočepati direktnog plasmana u polufinale.

”Bilo bi bolje da smo protiv Italije riješili pitanje prvog mjesta u grupi, ali šta je tu je. Mislim da je i ovako dobro, s obzirom na to kako se odvija utakmica sa ”azurima”. Jeste da je utakmica sa Gruzijom rano ujutro, ali moramo da dobijemo sa što većom razlikom. Mislim da smo dovoljno pametni da to odradimo maksimalno ozbiljno i profesionalno. Ne smijemo sebi priuštiti taj luksuz da sjutra dobijemo sa nekom malom razlikom, i da idemo kroz mnogo teži put, kroz četvrtfinale do borbe za medalju. Uvijek je teško juriti gol više. Ali, ova ekipa ima puno iskusnih igrača koji su bili i u težim situacijama od ove”, kazao je Mišić, a onda se kratko osvrnuo na dosadašje partije na šampionatu Evrope.

”Mislim da je do sada bilo sve dobro, i odbrana i napad, jedino malo napad nije funkcionisao protiv Italije. Normalno je da dođe do pada. Teško je bilo vjerovati da se može zadržati onako dobar ritam, i da ne bude pritiska kao u prve tri. Dakle, normalno je da je došlo do pada, ali srećom nijesmo ga platili skupo. Nikola je dao gol 15 sekundi prije kraja, i mislim da smo sada puno bliži prvom mjestu nego Italija”, istakao je Mišić.

Selektor Gruzije, Crnogorac Jovan Popović kazao je da je velika stvar za njegovu selekciju što je učesnik samog šampionata, i da su ”ajkule” apsolutni favoriti.

”Prvi put igram protiv Crne Gore. Ima emocija, ali neću voditi ekipu sa klupe jer sam dobio crveni karton, tako da mi je malo lakše. Što se nas tiče, mi smo ekipa sa kraćom klupom, imam samo četiri igrača malo većeg kvaliteta, ovi moji ”stranci”. Ovo ostalo su sve prosječni igrači. Međutim, oni su pokazali da mogu da igraju, i pravo da vam kažem zadovoljan sam što smo došli na Evropsko prvenstvo. Morate da znate da u Gruziji nema šampionata, skupili smo se i napravili rezultat. Biće jako teško protiv Crne Gore. Svi znamo ko je Crna Gora u svjetskom vaterpolu. Mi smo autsajderi, igraćemo da pokažemo da znamo da igramo. Mislićemo na Crnu Goru u svakom slučaju”, kazao je Popović, a istog mišljenja je i drugi Crnogorac u redovima Gruzije Damir Crepulja.

”Juče je Crna Gora igrala sa Italijom neriješeno, sjutra sa nama utakmicu koja nam ništa ne znači, a vama dosta. Realno, Crna Gora je apsolutni favorit. Pokušaćemo da se pokažemo u što boljem svijetlu. Nama je ovo prvi put da igramo jedno ovako veliko takmičenje. Biće emocija, mnogo drugačiji meč u odnosu na ostale. Mi smo profesionalci, i moramo da odradimo ovaj posao, to prihvatamo potpuno normalno”, poručio je Crepulja.