+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

JANOVIĆ: Rezultat zlata vrijedan; BRGULJAN: Možemo do prvog mjesta

by: admin

0

Kapiten Crne Gore Nikola Janović kazao je da je remi sa Italijom rezultat zlata vrijedan, i da vjeruje u direktan plasman u polufinale.

”Jako smo loše otvorili meč. Odbranu smo igrali odlično, ali nam u napadu nije išlo. Imaju jednog od najboljih golmana svijeta, i kada se on razbranio, bilo nam je jako teško. Ovo je bila utakmica koju su Italijani kontrolisali, i trebalo je izvući nevjerovatnu snagu kolektiva, koju ova ekipa definitivno ima. Pokazali smo da možemo da se izvučemo iz situacije, koja je bila gotovo nemoguća. Uspjeli smo da izvučemo remi, rezultat koji je zlata vrijedan, jer znamo da se gleda na kraju gol razlika, i tu bi trebalo da budemo bolji. Moramo protiv Gruzije odigrati najbolje što možemo. Neće biti lako, jer znamo da treba da napravimo što veću razliku, a tada može da se uvuče nervoza. Mislim da ćemo smoći snage, da ćemo biti psihološki stabilni, i da ćemo napraviti što bolju gol razliku, dovoljnu za prvo mjesto. ”

Vjekoslav Pasković:

”Glava je još uvijek vruća, ali mogu da kažem da sam presrećan što se ova utakmica odigrala sada, dok smo još u grupi, dok je nokaut faza. Meč koji opominje da i mi imamo nedostataka, elemenata koje nijesmo do kraja savladali. Ekipa Italije nas je dobro izanalizirala. Nijesmo uspjeli da iskoristimo neke svoje šanse, uvukla se nervoza. Na kraju, kako smo igrali, super smo završili. Ponavljam, drago mi je što se to dogodilo danas, i ovo će nam poslužiti kao nauk za sljedeće što nas očekuje.”

Mlađan Janović:

”Mislim da je bila tvrda utakmica, malo golova. U napadu smo mogli bolje da odigramo, ali je odbrana bila odlična. Vrhunski smo se vratili u meč, ovaj rezultat nam odgovara. Bilo je pritiska, jer je ovo bila jako bitna utakmica. U ovom meču smo uvidjeli neke naše greške, ali najbitnije je da je odbrana bila odlična, a za napad ima vremena. Protiv Rumunije je bio vrhunski, ali ponekad ne može sve da bude kako treba, bitno je da je odbrana na nivou.”

Draško Brguljan:

”Ovo je jedna odlična ekipa. Igraju odlično odbranu. Teška utakmica, na mali broj golova. Nijesmo bili dobri u napadu od početka, nije nas išlo. Bilo je nervoze u početku, ali smo poslije odigrali dobro. Možemo da budemo zadovoljni neriješenim ishodom, ali u principu nijesmo zaslužili da pobijedimo. Odigrali smo svim srcem, trudili smo se koliko smo mogli da pobijedimo, ali nijesmo uspjeli. Nije loš rezultat, jer će vrjerovatno odlučivati gol razlika. Čeka nas duel sa Gruzijom, ali mislim da možemo do prvog mjesta. Pokazali smo snagu kolektiva, i to je jako bitna stvar. To nas krasi par posljednjih godina. I kad gubimo i kad vodimo, psihički smo stabilni.”