+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

JANOVIĆ: Cilj da budemo prvi u grupi!

by: admin

0

U taboru crnogorske vaterpolo reprezentacije sa nestrpljenjem se čeka start Evropskog prvenstva u Budimpešti. ’’Ajkule’’ su odradile današnji trening, i svi do jednog su spremni da daju sve od sebe, kako bi šampionat otvorili pobjedom.

’’Na velikim takmičenjima, kao što su Evropsko prvenstvo, Svjetsko i Olimpijada, niko ne može da zna u kakvoj je formi, dok sam šampionat ne krene. Ono što je sigurno, naš sastav je praktično isti kao prošle godine, samo što je umjesto Kruzije sada sa nama Čučković. Pokušali smo toko ljeta da napravimo neki dogovor, da se uigramo za reprezentacije koje nas čekaju u grupi. Očekujem jako teške utakmice protiv Grčke i Italije, a maksimalno oporezni moramo biti sa Rusijom, Rumunijom i Gruzijom. Ne krijemo naš cilj, želimo da budemo prvi u grupi, jer bi nam to otvorilo put ka medalji. Onda se ne bi dodatno iscrpljivali, kao što je to bio slučaj prošle godine u Barseloni, đe smo imali jako težak put do odličja’’, poručio je kapiten Nikola Janović.

U poneđeljak od 16 sati prvi rival je Grčka, jedan od rivala za prvo mjesto u grupi.

’’Grci igraju izvanredno. Gledali smo ih, analizirali, fenomenalno su odigrali turnir koji je održan nedavno u njihovoj zemlji. Imaju odlične igrače u svoji redovima, imaju sistem koji gaje godinama. Dakle, očekujem težak meč, praktično na gol do samog kraja’’, kazao je Janović i još jednom naglasio koliko je bitno da budemo prvi u grupi.

’’Cilje je i nama i Grčkoj i Italiji da se dođe do prvog mjesta. U suprotnom slučaju, čeka nas najgori mogući scenario, ili će nam doći domaćin i svjetski šampion Mađarska, ili olimpijski šampion Hrvatska, ili možda i najbolja selekcija na šampionatu Srbija. Tako da svi ciljamo prvo mjesto u grupi, biće izuzetnih utakmica, nama je jako bitna prva sa Grčkom. Neće biti lako, ali ponavljam, daćemo sve od sebe da krenemo pobjedom’’, istakao je kapiten “ajkula“.

Crna Gora će igrati u grupi A sa Grčkom (poneđeljak od 16h), Rusijom (utorak od 14:30h), Rumunijom (četvrtak od 19h), Italijom (subota od 19h) i Gruzijom (poneđeljak od 11:30h).