+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Prvenstvo Crne Gore

Jadranu derbi, drugi trijumf Budve

by: admin

0

Vaterpolisti Jadrana pobijedili su u Herceg Novom ekipu Primorca 11:8 (elektronski zapisnik), u utakmici šestog kola prvenstva Crne Gore.

Jadran, koji je dobio i prvi međusobni duel u Kotoru 8:6, zabilježio je šesti trijumf i zadržao maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu takmičenja. Kotoranima su ti porazi jedini u dosadašnjem dijelu šampionata, u kojem su ostvarili i četiri trijumfa.

Domaćin je pitanje pobjednika riješio u posljednjoj četvrtini, koju je dobio 4:1.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Danilo Radović i Marko Petković sa po tri, dok su po gol postigli Uroš Vučurocić, Jovan Vujović, Luka Muarušić, Vasilije Radović i Matej Čeraj. Strijelci po tri gola za Primorac bili su Vuk Drašković i Bojan Paunović, dok su se po jednom upisali Dušan Matković i Petar Vujošević.

Vaterpolisti Budvanske rivijere pobijedili su u Budvi ekipu Cattara 14:7 (elektronski zapisnik), u šestom kolu prvenstva Crne Gore. Budvanski tim dobio je i prvi međusobni duel u Kotoru (8:7), a ta dva trijumfa jedina su mu u dosadašnjem dijelu takmičenja. Cattaro je i poslije šestog kola bez bodova.

Budvanski tim do pobjede vodili su Petar Ćetković i Nenad Dragović sa po tri, Radovan Latinović postigao je dva, a po gol Stefan Kovačević, Danilo Dragović, Vladan Vukićević, Filip Jablan, Dragan Drašković i Andrija Korać. U ekipi iz Kotora najbolji je bio Marko Milić sa tri pogotka, Dragan Marković postigao je dva, a po jedan Neđo Baštrica i Ivan Marković.

U sedmom kolu koje je na programu 12. marta sastaće se Primorac – Cataro odnosno Jadran – Budvanska rivijera.