+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

IVOVIĆ i PASKOVIĆ: Moramo naći motiv za bronzu

by: admin

0

Reprezentativci Crne Gore Vjekoslav Pasković i Aleksandar Ivović kazali su nakon poraza od Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva da sada moraju naći motiv za bronzanu medalju.

“Mislim da je presudio taj hendikep što nemamo ljevaka, u ovako ozbiljnoj utakmici kao što je polufinale Evropskog prvenstva. On su staloženom igrom došli do izjednačenja, a onda i preokreta. Eto, mi smo gubili cijelu utakmicu u Barseloni, na kraju preokrenuli. Sada su nam se revanširali za to. Idemo dalje, u nedjelju je meč za treće mjesto, nova šansa da se kući vratimo sa medaljom“, kazao je Pasković.

Aleksandar Ivović:

“Desilo se ono čega smo se pribojavali. Rekli smo da će pobijediti ekipa koja bude imala psihološku stabilnost tokom cijele utakmice. Imali smo igru prvih 16 minuta, poslije smo se u napadu mučili, i to je na kraju presudilo. Realizacija igrača više je bila katastrofalna. Osam šansi sa igračem više zaredom nijesmo dali, to na kraju presudi u ovakvim utakmicama. Ali to je sport… Igramo za dva dana utakmicu za treće mjesto. Idemo na pobjedu, znamo koliko svaka medalja znači. Pokušaćemo bronzom da obradujemo naše najvjernije navijače. Biće teško vratiti se poslije ovakvog poraza. Ali, svako mora da nađe svoj motiv. Imam dosta ružnih iskustava sa ranijih takmičenja, i znamo koliko je teško doći do borbe za medalju. To mora da nam ja na umu svima, jer će nam za koju godinu ta bronza biti u lijepom sjećanju.“