+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
A reprezentacija

Gojković saopštio spisak za duel sa Mađarskom

by: admin

0

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković objavio je danas spisak vaterpolista za duel sa Mađarskom, u prvom kolu evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsku ligu. Duel A grupe na programu je u utorak u 18 sati.

Gojković računa na 14 vaterpolista. Na spisku su: Dejan Lazović, Marko Mršić, Uroš Vučurović, Marko Petković, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Danilo Radović, Aleksa Ukropina, Miroslav Perković, Vladan Spaić, Dušan Matković, Vasilije Radović, Petar Tešanović i Jovan Vujović.

Gojkoviću će, u stručnom štabu, pomagati treneri Miodrag Matković i Milan Ćirović. U delegaciji su još doktor Vladimir Dedović, fizioterapeut Ivan Borović, psiholog Nikola Mijušković i video analiza Vasko Vučković.

Gojković je kazao da će vaterpolo velikanu suprotstaviti podmlađenu ekipu.

„Nijesmo mogli da računamo na sve igrače, ali moramo biti zadovolji da su svi koji su bili na pripremama u mogućnosti da putuju. Vodimo 14 igrača, jednog više zbog ove situacije, ukoliko neko ne bude mogao da igra. Nadam se da ću ih imati sve na raspolaganju“, rekao je Gojhković.

On je kazao da je izabrao najbolji mogući sastav od onoga što je mogao da bira.

„Počinje novi ciklus, nova je ekipa. Ima jedan dio igrača koji su dugo u procesu i koji bi trebali da nose igru. Svakako, veliki je izazov jer igramo protiv Mađarske na njihovom terenu. Vjerujem da će mladi igrači prije svega pokazati veliku želju za dokazivanjem i borbu za mjesto u timu za neke buduće izazove“, rekao je Gojković.

Marko Petković je jedan od lidera ove ekipe.

„Radili smo kvalitetno nekoliko dana. Strah od pozitivnih slučajeva na koronavirus je bio prisutan, ali smo imali i sreću da smo svi zdravi. Faliće Bogdan Đurđić i Slaven Kandić, koji zbog zaraze nisu ni bili tu. Odradili smo neke taktičke zamisli, a do meča imamo još dva treninga u Mađarskoj na kojima ćemo dodatno raditi na nekim stvarima“, kazao je Petković.

U grupi sa Crnom Gorom i Mađarskom je i Rumunija, koja gostuje našem timu 15. februara.

Po dvije najbolje plasirane selekcije iz četiri grupe plasiraće se u četvrtfinale koje je na programu sredinom aprila, a pobjednici četvrtfinalnih mečeva izboriće plasman na finalni turnir Svjetske lige (od 25. do 30. jula).